Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΚΙΝΓΚΣ-ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΚΙΝΓΚΣ

(NORTHMEN: A VIKING SAGA)

Σκηνοθεσία: Κλαούντιο Φα

Παίζουν: Τζέιμς Νόρτον, Ράιαν Κουάντεν, Τσάρλι Μέρφι, Εντ Σκράιν, Τομ Χόπερ, Κεν Ντούκεν, Ανατόλ Τάουμπμαν, Γιόαν Χεγκ

Διάρκεια: 97’

ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ 6

Ποιες είναι οι πρώτες εικόνες που σας έρχονται στο μυαλό στο άκουσμα της λέξης Βίκινγκς; Τριχωτά πρόσωπα και παχυλά μουστάκια. Φωνές που βρυχώνται και σπαθιά που κραδαίνουν. Άγριοι και αδυσώπητοι πολεμιστές που πίνουν ατελείωτες ποσότητες αλκοόλ από κρανία αντιπάλων που έχουν καταλήξει σκελετοί, που δεν παίρνουν ποτέ αιχμαλώτους, που βιάζουν γυναικόπαιδα αφότου έχουν κάψει και ρημάξει.

Πλιάτσικο, λεηλασίες, φονικά και όλεθρος. Ίσως να μην βλέπουμε ακριβώς όλα αυτά, αλλά η αυτή η κινηματογραφική ιστορία (η σάγκα, για να μιλήσουμε και στα αρχαία σκανδιναβικά, στα πρότυπα του τίτλου) του Κλαούντιο Φα, τα υποδηλώνει, εμπλουτίζοντάς τα όμως και με ένα εξτρά διάκοσμο.

Οι περίφημοι Βίκινγκς, όντας μακριά από τον τόπο τους και σε έδαφος ανεξερεύνητο και απειλητικό, θα βρεθούν για μια σπάνια φορά στη θέση του κυνηγημένου. Το ταξίδι θησαυρισμού μετατρέπεται σε ταξίδι επιβίωσης. Η οποία για να επιτευχθεί, θα πρέπει, πέρα από τα μούσκουλα, τα σπαθιά και την παλικαριά, να ενεργοποιηθεί και το μυαλό.

Εκτός από άντρακλες δηλαδή, είναι και σκεπτόμενα παιδιά αυτοί οι Βίκινγκς. Και θα τα βγάλουν πέρα με αιμοβόρους μισθοφόρους, διότι είναι τετραπέρατοι και ξέρουν να σκοτώνουν καλύτερα από οποιονδήποτε αντίπαλό τους. Πολεμικές ιαχές λοιπόν, καλογυμνασμένα ανδρικά κορμιά, ολίγη από ηθική ανδρείας και γενναιότητας, μια καλοδεχούμενη σφήνα από την ομορφούλα Τσάρλι Μέρφι και that’sallfolks! Μεταξύ μας, μην μου πείτε πως περιμένατε κάτι περισσότερο…

Αξιολόγηση: *

Βασίλης Σαρακήνος


'Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΚΙΝΓΚΣ-ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019