ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη το κλίμα ήταν μαγικό. Ο κόσμος πολύς, όλοι συνειδητοποιημένοι για ποιο λόγο πήγαν μπροστά στο Λευκό Πύργο, τι ήθελαν, ποιες είναι οι ελπίδες τους. Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια δεν είδαμε σκυθρωπά πρόσωπα, αλλά χαμόγελα να κυριαρχούν και να φωτίζουν το περιβάλλον.

Οι ελληνικές σημαίες για πρώτη φορά δεν μας μετέφεραν σε ένα άρρωστο εθνικιστικό κλίμα, φορτισμένο με τα φαντάσματα του παρελθόντος. Η ελληνική σημαία σημαίνει αυτό που είναι: το εθνικό σύμβολο ενός έθνους που ξέρει να αντιστέκεται, να κάνει υπομονή, να νικά, ακόμα και μέσα από αντίξοες συνθήκες.

Λευκός Πύργος, στη Θεσσαλονίκη, Σύνταγμα, στην Αθήνα, δύο μέρη-σύμβολα που έχουν το μεγάλο συμβολισμό τους: η απόβαση του ναυάρχου Βότση, το πλέον αναγνωρίσιμο στοιχείο στη Θεσσαλονίκη, το Σύνταγμα όπου επιβλήθηκε η Δημοκρατία στο τότε βασιλιά Όθωνα, απ’τους επαναστατημένους Έλληνες στο Βαυαρό μονάρχη. Αυτά τα δύο μέρη σηματοδοτούν ένα νέο αγώνα για να γίνει κάτι καλύτερο σε αυτή τη χώρα.

kato-sto-lefko-pirgo-foto2

Το γεγονός όμως είναι ότι η έξοδος απ’την  κρίση θα αργήσει. Εμάς θα μας ενδιέφερε να μπουν επιτέλους τα θεμέλια ενός κράτους που να σέβεται τον πολίτη, να του δίνει, να απευθύνεται στον πολίτη που να έχει μία ιδέα των καθηκόντων και των υποχρεώσεών του. Μία νέα εποχή αρχίζει και είμαστε τυχεροί που ζήσαμε την άνοδο της Αριστεράς, όποιας Αριστεράς, με τις αντιφάσεις της και τις μεγάλες δυνατότητές της, οι οποίες έχουν τις ρίζες τους στo λαό. Θα δούμε!

Γιάννης Φραγκούλης


'ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019