ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ

MEA CULPA

Σκηνοθεσία: Φρεντ Καβαγιέ

Παίζουν: Βενσάν Λιντόν, Ζιλ Λελούς, Ναντίν Λαμπάκι

Διάρκεια: 90’

ODEONΠΛΑΤΕΙΑ 3

Εκτοπισμένος από το Σώμα και έχοντας μόλις εκτίσει διετή ποινή κάθειρξης, αφού μεθυσμένος προκάλεσε αυτοκινητιστικό δυστύχημα με κόστος τρεις ανθρώπινες ζωές, ο πρώην αστυνομικός Σιμόν επιχειρεί να ανακάμψει, μακριά όμως από την αγκαλιά της συζύγου και του ανήλικου γιου του, που τον έχουν εγκαταλείψει. Καθώς ο μικρός θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας σε σκηνή ξεκαθαρίσματος συμμοριών, αυτομάτως θα γίνει στόχος των παρανόμων ώστε να μην τους μαρτυρήσει στις Αρχές. Είναι η στιγμή που ο παροπλισμένος μπάτσος θα ενώσει και πάλι δυνάμεις με ένα πρώην στενό συνεργάτη και φίλο, προκειμένου να προστατέψει την φαμίλια του και να καθαρίσει τον υπόκοσμο της Τουλόν από τα ξενόφερτα αποβράσματα.

Δύο εναντίον όλων λοιπόν, με το ντουέτο των άφοβων και ατρόμητων φλικς να τα βάζει με τους αιμοσταγείς δολοφόνους, οι οποίοι δεν διστάζουν να ανοίξουν πυρ ακόμη και στους πιο πολυσύχναστους χώρους. Ταυρομαχικές αρένες, νυχτερινά κλάμπ, λιμάνια, λεωφόρους, με αποκορύφωμα τη σεκάνς του φινάλε που λαμβάνει χώρα μέσα στην κατάμεστη υπερταχεία για το Παρίσι. Εκεί που αποκαλύπτεται επιτέλους το μυστικό για το οποίο ουκ ολίγες φορές μας έχει προετοιμάσει το σενάριο, μέσα από υπεριώδη φλασμπάκ. Δυστυχώς, το μυστικό εν τέλει δεν έχει το εκρηκτικό εκτόπισμα που είχε φανταστεί, στο προσχέδιό του, ο δημιουργός.

Εν ολίγοις, ακατάπαυστοι ρυθμοί, αγωνιώδη αιματοκυλισμένα πλάνα, σασπένς που κτυπάει κόκκινο, δύο προβληματικοί ανδρικοί χαρακτήρες κι ένας υποτυπώδης γυναικείος συνθέτουν το παζλ μιας αξιόλογης τρικολόρ περιπέτειας, που ούτε αξέχαστη θα μείνει, ούτε κανείς θα χάσει το δίωρο του μαζί της, όμως.

Αξιολόγηση: ***

Γιώργος Ζερβόπουλος

Αναδημοσίευση – μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την κριτική στο www.moviesltd.gr


'ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019