Ο ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ

KILL THE MESSENGER

Η ταινία πραγματεύεται την αληθινή ιστορία του βραβευμένου με Πούλιτζερ δημοσιογράφου Γκάρι Γουέμπ, ο οποίος τη δεκαετία του 1990 αποκάλυψε, με άρθρα του σε μια μικρή τοπική εφημερίδα της Καλιφόρνια, πως η CIA, για να χρηματοδοτήσει τον ένοπλο αγώνα των ανταρτών Contras στη Νικαράγουα, είχε εμπλακεί στο εμπόριο κοκαΐνης στις ΗΠΑ. Οι αποκαλύψεις έφεραν τον  Γουέμπ αντιμέτωπο με τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής και τους ίδιους τους συναδέλφους του, που αμφισβήτησαν την εγκυρότητα των γραφόμενών του.

Το σενάριο βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο του Νικ Σου και στο βιβλίο «Σκοτεινή Συμμαχία» του Γκάρι Γουεμπ. Ο σκηνοθέτης Μάικλ Κουέστα (Homeland, Dexter, Blue Bloods κ.α.) μπαίνει στα βαθιά νερά των βιογραφικών ταινιών. Επιχειρεί να προσεγγίσει την προσωπική και επαγγελματική ζωή του Γουέμπ, τη στιγμή ακριβώς που το «μεγάλο» θέμα πέφτει στα χέρια του. Αυτή όμως η στιγμή δεν συνοδεύεται από την ανάλογη ένταση. Ο καταιγισμός πληροφοριών γύρω από την ιστορία κουράζει, ενώ το αρχειακό υλικό λειτουργεί θετικά στην ταινία.

Τον Γουέμπ υποδύεται ο Τζέρεμι Ρένερ («Hurt Locker» (2008), «Οι Εκδικητές»(20012), «Η Κληρονομιά του Μπορν» (2012), «The Town» (2010) κ.α.). Ως συνήθως, η ερμηνεία του αγγίζει το «ναι μεν, αλλά», αποστερώντας ίσως την ταινία από μια διεισδυτικότερη ματιά. Στον αντίποδα, οι βετεράνοι Ρέι Λιότα και  Άντι Γκαρσία εμφανίζονται  ελάχιστα,  αλλά ξεχωρίζουν  με το στιβαρό τους ύφος.

Αξιολόγηση: ***

Δέσποινα Τριανταφυλλίδου

Σκηνοθεσία: Μάικλ Κουέστα

Παίζουν: Τζέρεμι Ρένερ, Ρέι Λιότα, Άντι Γκαρσία

Διάρκεια: 112΄

ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ 6

VILLAGECINEMAS 3

(2η εβδομάδα)


'Ο ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019