ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΠΑ.ΣΥ.ΠΡ.Α.Τ.ΠΕ.Α.ΤΑ.ΣΥΝ

(Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Από Τους Πεσόντες Απ” Τα Σύννεφα)

Προχωρούμε στην Ίδρυση αυτού του Συλλόγου καθώς… γίναμε πολλοί. Στόχος μας είναι να μετατραπούμε σύντομα σε Κίνημα και μετά να καταλάβουμε την Εξουσία (που, μεταξύ μας, είναι ολίγον τι ακαταλαβίστικη). Δεν πάει άλλο συντρόφισσες και σύντροφοι. «Πολλά έχουν δει τα μάτια μου, μα αυτό μου φέρνει τρόμο». Κάθε τρεις και λίγο κάποιος αφελής ή αιθεροβάμον (σσ: συγχωρέστε μας τα όποια ορθογραφικά λάθη αλλά είμαστε ακόμα στα σπάργανα, δεν πήραμε microsoftoffice, δουλεύουμε με openoffice-που είναι τσάμπα- και το τιμημένο δεν διαθέτει ορθογράφο) πέφτει από τα σύννεφα πάνω στα κεφάλια ημών των ρεαλιστών, που δεν θέλουμε πολλά: τα θέλουμε όλα.

Ρεαλιστές ναι, ξέρουμε πως πατάμε στο βούρκο, αλλά κοιτάμε τα αστέρια. Ε, πως θα δούμε τα αστέρια αν συνεχίσετε να πέφτετε ρε τομάρια; Ούτε ο δάκος και η μουχρίτσα τέτοια εξάπλωση. Ούτε ο Έμπολα σου λέω. Πέφτετε και μας χτυπάτε στην πτώση σας. Γιατί «σημασία δεν έχει η πτώση αλλά η σύγκρουση», που έλεγε κάποιος, πολύ ταλαντούχος κάποτε, ο οποίος μετά καταποντίστηκε. Δηλαδή, τόσο δύσκολο είναι να την ψυλλιαστείτε; Να τη σακουλευτείτε; Να καταλάβετε τι συμβαίνει γύρω μας σε αυτήν την ευλογημένη χώρα; Διαβάστε βρε κανά βιβλίο, δείτε καμιά ταινία της προκόπας, μην τα καταπίνετε όλα αμάσητα.

Εντάξει, μην φτάνετε και στο άλλο άκρο και ανακαλύπτετε παντού καταστάσεις συνομωσίας. Αλλά δουλέψτε το λίγο παραπάνω το ρημάδι. Όπως λέει και κάποιο από αυτά τα γλυκούτσικα τσιτάτα του συρμού που κυκλοφορούν στο facebook: «το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο-πρέπει να ανοίξει για να δουλέψει». Κατεστραμμένη οικονομία -«ναι, αλλά έχουμε πρωτογενές πλεόνεσμα». Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη -«ναι, αλλά οι ένστολοι θα πάρουν αναδρομικά όσα τους είχαν κοπεί λόγω της κρίσης». Αυτοκτονίες περισσότερες από κάθε άλλη χρονική περίοδο -«ναι, αλλά υπάρχουν κάτι ψηφιδωτά στον τύμβο Καστά, ουάου, όλος ο κόσμος θαυμάζει ρε συ». Ρατσισμός, ξενοφοβία, εντινόμενη βία -«ναι, αλλά ήρθε η Αλαμουντίν για τα Μάρμαρα». Κραχ στο χρηματιστήριο -«φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». Σκοτώνονται άνθρωποι στην άσφαλτο -«φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». Χρηματίζονται βουλευτές (πέφτω από τα σύννεφα!) -«φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». Υπήρχε σχέδιο δολοφονίας προέδρου μεγάλης ΠΑΕ, λέει. Οι κομουνισταί θα μας πάρουν σπίτια, καταθέσεις, τις γυναίκες μας, τα παιδιά μας. Άντε, πάμε όλοι μαζί: πέφτουμε από τα σύννεφα!

Εντάξει, το ακρωνύμιο του Συλλόγου δεν είναι και πολύ επιτυχημένο. Δεν είναι εύηχο, είναι μεγάλο, δεν είναι ελκυστικό. Δεν πειράζει, όμως. Εμείς θα αντισταθούμε σε αυτούς που πέφτουν από τα σύννεφα. «Ευλογημένος αυτός που κάθεται κάτω» (τι μου θύμισες ρε Γιάννη Σμοΐλη με την κειμενάρα σου για το «Τραγούδια από το δεύτερο όροφο»;). Θα σταθούμε εμπόδιο σε ρυάκια, φρεάτια, ποταμάκια κι άλλα δημιουργήματα, χωρίς σαφή ιδεολογική τοποθέτηση (εντάξει, νεοφιλελέ είναι, δεν είναι ντροπή). Ελάτε να ανοίξουμε ομπρέλες. Ελάτε, όλες οι συνιστώσες να γίνουμε μια δυναμική συνεσταμένη και να τους γκρεμίσουμε. Και πλέον η άγνοια είναι συνενοχή. Όπως και ο ωχαδελφισμός. «Εμπρός στον έτσι που χάραξε ο τέτοιος». Αυτά.

Θόδωρος Γιαχουστίδης

VIDEODROME

TV SCREEN MAKES TOY FEEL SMALL…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ

DRACULA UNTOLD

Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΝΗΜΗΣ

ΤΑ ΤΕΡΑΤΟΚΟΥΤΑΚΙΑ

ANNABELLE

ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ 30,5 ΜΕΤΡΩΝ

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΔΑΛΑΙΟ

ΤΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΧΡΟΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΑΘΥΡΙΔΗΣ (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

F-F OR SANTA SANGRE

ΘΕΑΤΡΟ «Τ»

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΑ


'ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019