ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ

5-18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Μπήκε πλέον ο Δεκέμβριος, ήρθε επιτέλους το κρύο, φτάσαμε στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα. Λίγες αλλά καλές οι επιλογές του επόμενου δεκαπενθημέρου. Ας τις δούμε μία-μία και αναλυτικά:

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου: Απίστευτα γεμάτη η μέρα, ακόμα και αν δεν έχετε κατεβεί στην Αθήνα για τη συναυλία του Μόρισεϊ. Ίσως σε αντιδιαστολή της σχετικής ξηρασίας των επομένων ημερών. Η βασική πρόταση είναι το Plisskën Festival στο PRINCIPAL, για το οποίο τα είπαμε αναλυτικά στο προηγούμενο τεύχος. Υπενθυμίζουμε ότι εμφανίζονται οι Swans, The Bug, Son Lux, Λι «Σκρατς» Πέρι και Simian Mobile Disco, οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30 και το εισιτήριο κοστίζει 25 ευρώ στην προπώληση (διαδικτυακά στα www.viva.gr και www.123tickets.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και δια ζώσης στα καταστήματα Public (online στο www.public.gr), Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots και Reload Stores).

Από εκεί και πέρα, έχετε τις ακόλουθες επιλογές: Αν είστε της ελληνικής μουσικής, Βαγγέλης Καζαντζής και Φωτεινή Βελεσιώτου στη ΖΩΝΤΑΝΗ  ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ (22:00, εισιτήριο 6 ευρώ το φοιτητικό και 8 ευρώ το κανονικό). Χαράς ευαγγέλια για τους metalheads της πόλης στο BLOCK 33 με το Greek Metal Scene Contest, όπου διαγωνίζονται οι Toxic Joint, Sewn Mouth, Hammered, On Eden Expelledκαι Xorcize (20:00, εισιτήριο 3 ευρώ με μπίρα). Τέλος, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, μπορείτε να βυθιστείτε στα Πέντε Κοντσέρτα για Πιάνο του Μπετόβεν στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ. Αξίζει να αφιερώσουμε λίγες παραπάνω σειρές σε αυτά, καθώς πρόκειται για την πρώτη παρουσίασή τους στην πόλη, υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.

Ο Θοδωρής Τζοβανάκης θα παρουσιάσει το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 1 σε ντο μείζονα, έργο 15, ο Αναστάσιος Πάππας το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 2 σε σι ύφεση μείζονα, έργο 19, η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 4 σε σολ μείζονα, έργο 58, ο Βασίλης Βαρβαρέσος το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 3 σε ντο ελάσσονα, έργο 37 και ο Δημήτρης Τουφεξής το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 5 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 73, το λεγόμενο και «Αυτοκρατορικό». Σημειώστε ότι τα Κοντσέρτα αρ. 1, 2 και 4 θα παρουσιαστούν την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου και τα Κοντσέρτα αρ. 3 και 5 την επομένη, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου. Έναρξη στις 20:30, τα εισιτήρια κοστίζουν 9 ευρώ το μειωμένο και 15 το κανονικό για τη μία μέρα και 15 ευρώ το μειωμένο και 25 το κανονικό και για τις δυο μέρες. Προπωλούνται στο εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. στην Αριστοτέλους και στο εκδοτήριο της ΧΑΝΘ.

sinavlies tefxos 93 foto2

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου: Εκτός από τα 5 κονσέρτα στα οποία ήδη αναφερθήκαμε, οι φαν της τζαζ μπορούν να ακούσουν το Τρίο του Γιώργου Ψυχογιού στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στο κτίριο Μ2 (21:00, εισιτήρια 5 ευρώ το μειωμένο και 10 ευρώ το κανονικό). Οι δε αγαπώντες την ελληνική μουσική θα επιλέξουν τη σταθερή αξία που ακούει στο όνομα Αλκίνοος Ιωαννίδης να παρουσιάζει τον καινούριο δίσκο του Μικρή Βαλίτσα στο FIX FACTORY OF SOUND στις 22:30 με εισιτήριο από 10 έως 22 ευρώ (10 ευρώ προπώληση στο 11876 και σε Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload και www.viva.gr, 12 ευρώ στο ταμείο και 22 ευρώ καθήμενοι με ποτό).

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου: PennyandTheSwingin’ Cats στο COCTAIL BARστις 21:00 με δωρεάν είσοδο-για περισσότερα, διαβάστε ακριβώς δίπλα!

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου: Active Member στο PRINCIPAL, με εισιτήριο 10 ευρώ. Πρόκειται για τη μεταφορά της συναυλίας της 8ης Νοεμβρίου, οπότε τα εισιτήρια της αναβληθείσας συναυλίας ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία. Δυνατή είναι και η προπώληση στα www.ticketpro.gr, www.tickethouse.gr και στο Musicland.

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου: Δυο οι επιλογές για τη σημερινή βραδιά. Αν σας αρέσει το ιδίωμα της dub/reggae, θα εκτιμήσετε το Reggae Jam του BLOCK 33, όπου με αντίτιμο 5 ευρώ (προπώληση στα Ticket House, Public, Ιανός, Lotus Record Shop, Stereodisc και www.viva.gr) θα ακούσετε από τις 21:00 και μετά τους Κακό Συναπάντημα (με πλήρη μπάντα), τους Zion Train (το σχήμα του Νιλ Περτς) και τους Anima Nation. Η έτερη επιλογή δεν είναι άλλη από τον Σωκράτη Μάλαμα στο FIX FACTORY OF SOUND, στις 21:00, με εισιτήριο από 10-22 ευρώ (10 ευρώ προπώληση στο 11876 και σε Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload και www.viva.gr, 12 ευρώ στο ταμείο και 22 ευρώ καθήμενοι με ποτό).

Καλή ακρόαση, ό, τι κι αν επιλέξετε!

Μαριάννα Βασιλείου


'ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019