ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΜΙΑ ΖΩΗ

Ένα ιδιαίτερα αγαπημένο έργο παρουσιάζεται στο θέατρο ΣΟΦΟΥΛΗ. Ο λόγος για το Ποιος ανακάλυψε την Αμερική της Χρύσας Σπηλιώτη, το οποίο σκηνοθετεί (και επιμελείται και τη μουσική του) ο Παύλος Δανελάτος. Επι σκηνής η Παυλίνα Χαρέλα και η Χριστίνα Γυφτάκη, ενσαρκώνουν την Καίτη και την εξαδέλφη της, τη Λίζα, που είναι συνομήλικες και εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες.

Αναπαριστούν τη ζωή τους με πάθος και χιούμορ. Μεγαλώνουν, ερωτεύονται, προδίδουν και προδίδονται, επιλέγουν, αποτυχαίνουν, προσπαθούν. Τα όνειρα και οι εφιάλτες τους γίνονται πραγματικότητα, σε μια πανέξυπνη σκηνική αποτύπωση, όπου οι δύο ηθοποιοί ενσαρκώνουν όλα τα πρόσωπα της ζωής τους, από την παιδική τους ηλικία έως το γηροκομείο.

Το έργο, αν και φαινομενικά απλό, είναι βαθιά ανθρώπινο, κρατάει πολύ εύθραυστες ισορροπίες ανάμεσα στο κωμικό και στο τραγικό και ο λόγος του είναι εξαιρετικά λεπτός και άμεσος. Γι’ αυτό, εξάλλου, είναι τόσο επιτυχημένο, από την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ως και σήμερα.

Τα σκηνικά και κοστούμια είναι του Νίκου Καλαϊτζίδη, οι φωτισμοί του Ανέστη Ατακτίδη, τα animationτου Μπάμπη Αλεξιάδη και τα γραφιστικά και οι φωτογραφίες του Γιώργου Δερνίκα.

Θέατρο «Σοφούλη» (Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Καλαμαριά). Από τις 27 Φεβρουαρίου, «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική». Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 8 το βράδυ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 423925.

Τη σελίδα του θεάτρου γράφει η Έλσα Σπυριδοπούλου


'ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΜΙΑ ΖΩΗ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019