ΕΥΧΕΣ-ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Το φιλμ νουάρ ήταν και είναι ο καθρέφτης της πόλης

Από την Εύα Κουσιοπούλου

Με μεγάλη μας χαρά μιλήσαμε με τον αγαπημένο τραγουδοποιό Παύλο Παυλίδη, ύστερα από τη συναυλία στο ΜΥΛΟ στη Θεσσαλονίκη, όπου έπαιξε με τους Β-Movies. Αυτήν τη φορά το έναυσμα στάθηκε η επιστροφή του στο clubμετά από χρόνια, όπου παρουσίασε παλαιότερα τραγούδια, αλλά κυρίως το νέο υλικό από το δίσκο που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει. 

Μετά τα συνεχόμενα sold out των χειμερινών σας εμφανίσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παίξατε χθες στο clubτου Μύλου. Σε λίγο όμως κυκλοφορείτε και νέα δισκογραφική δουλειά. Τι περιλαμβάνει;

Μόλις τελείωσε ο καινούριος δίσκος, με τίτλο Στο διπλανό ουρανό, που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο από την InnerEarRecords. Τα τραγούδια είναι  κυρίως μπαλάντες. Αυτός ο δίσκος δεν έχει πολλή ένταση, αλλά μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Πολλά από τα κομμάτια τα παίζουμε ήδη στις συναυλίες μας. Μαζί μου, όπως και στα live, είναι οι B- Movies (Τόλης Δεληγιάννης (μπάσο), Αλέκος Σπανίδης (τύμπανα), Ορέστης Μπενέκας (πλήκτρα), Σάκης Αζάς (κιθάρα) και στην παραγωγή βρίσκεται ο CotiK. Αυτή η συνεργασία με έκανε πολύ χαρούμενο. Τώρα έχουμε τη συναυλία στο Gagarin205 στην Αθήνα στις 3 Απριλίου και μετά από μια σειρά συναυλιών με ήσυχες ατμόσφαιρες, νιώθουμε ότι ήρθε η στιγμή για πάρτι, για χορό, για ένταση στα live.

Παρακολουθείς ό,τι νέο συμβαίνει μουσικά στην πόλη; Τι θα έλεγες για το «νέο αίμα» της Θεσσαλονίκης;

Η αλήθεια είναι ότι τώρα που ζω στην Αθήνα δεν μπορώ και δεν έχω το χρόνο να παρακολουθήσω τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα να έχω χρόνο να το ψάξω περισσότερο, γιατί μου λένε συνεχώς ότι γίνονται πράγματα. Τους τελευταίους μήνες ήμουν «κλεισμένος», εντελώς αφοσιωμένος στην ηχογράφηση και τη μίξη του νέου δίσκου και σε όλη αυτή τη διαδικασία. Ό, τι είναι καλό γενικά κυκλοφορεί, το μαθαίνουν όσοι ενδιαφέρονται. Αν πρέπει να σου αναφέρω ένα γκρουπ όμως… όλο μου λένε για τους ChineseBasement!

Το Φιλμ Νουάρ συμπλήρωσε 100 τεύχη και συνεχίζουμε! Τι θα ευχόσουν στην συντακτική του ομάδα;

Να τα χιλιάσετε και να συνεχίσετε να εκφράζεστε μέσα από αυτό, έτσι ώστε να υπάρχει μία συνέχεια. Η αγάπη σας για το φιλμ νουάρ και όσα παρουσιάζετε μου θυμίζει λίγο τις προηγούμενες δεκαετίες και αυτό είναι πάντα πολύτιμο. Νιώθω ότι ήταν και είναι ο καθρέφτης της πόλης…


'ΕΥΧΕΣ-ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019