ΕΥΧΕΣ-ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΑΛΙΔΗΣ

Το φιλμ νουάρ να κρατήσει το στυλ του

Πριν λίγες μέρες στο θέατρο ΕΤΑΙΡΟΤΗΤΑ ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του έργου Λυσιστράτη: μια δολιοφθορά, το οποίο ήταν βασισμένο πάνω στο γνωστό αριστοφανικό έργο, αλλά διασκευασμένο και σκηνοθετημένο από τον Θωμά Βελισσάρη.

Τώρα η ομάδα ανοίγει πανιά για άλλες παραγωγές, όπως ανέφερε σε κουβέντα μας ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Νίκος Σακαλίδης, από τους πολύ γνωστούς σκηνοθέτες της πόλης και πρωτεργάτης της ομάδας που δεν είναι άλλη από την γνωστή για χρόνια ως «Ακτίς Αελίου» που μετονομάστηκε μεν σε ΕΤΑΙΡΟΤΗΤΑ, παρέμεινε δε στην ίδια «στέγη», στο αγαπημένο υπόγειο της Χριστοπούλου 12.

«Προχωράμε για την επόμενη παραγωγή και θα είναι ένα άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Χάουαρντ Μπάρκερ με τίτλο ‘Δώδεκα σκηνές για μια ιδιοφυία’» μας αποκάλυψε.

Τα λόγια του γεμάτα ενέργεια, ενθουσιασμό. Μην φανταστεί κανείς ότι είναι εύκολα τα πράγματα για ένα τέτοιο μικρό σχήμα, που παλεύει με σθένος μάλιστα να διατηρεί ένα ιδιαίτερο ρεπερτόριο, κόντρα σε κλασικούς, συνηθισμένους δρόμους. «Όχι δεν είναι εύκολα, αλλά εγώ είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε να πορευόμαστε και να δημιουργούμε» υποστήριξε χαμογελώντας ο κ. Σακαλίδης.

Ακριβώς γι’ αυτό χρειάζεται να είναι σε «λειτουργία» όλες οι δημιουργικές δυνάμεις, όπως ανέφερε και κατέταξε ανάμεσά τους και το φιλμ νουάρ. «Ένα freepress όπως το ‘φιλμ νουάρ’ είναι απαραίτητο. Ένα  έντυπο όπως αυτό αποτελεί μεγάλη ιστορία της πόλης» τόνισε. Με αφορμή δε τα 100 τεύχη του freepress, ευχήθηκε «να συνεχίσει όπως ακριβώς είναι και να κρατήσει το στυλ του!».

Έλσα Σπυριδοπούλου


'ΕΥΧΕΣ-ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΑΛΙΔΗΣ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019