ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

Σειρά ομιλών με τίτλο «Ιπποκράτειος διατροφή και Υγεία» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο και το Μάιο, στις Περιφερειακές Δημοτικές Βιβλιοθήκες, με  εισηγητή τον Σύμβουλο Υγείας, Γιώργο Κυτίδη, ο οποίος συμμετέχει εθελοντικά.

Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στις κατά τόπους βιβλιοθήκες.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΚΑΡΑΚΟΡΟΥΜ

ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΗΣ ΟBERON

Με το έργο «Καρακορούμ», του Ανδρέα Στάικου, από την Ομάδα Τέχνης OBERON, συνεχίζεται το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή -Θεατρικές φωνές της πόλης», που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Απριλίου 2015,στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον-Σκηνή Νίκος Ναουμίδης» (Παρασκευοπούλου 42, τηλ. 2310 869869).

Δυο γυναίκες και ένας άνδρας. Οι πόρνες-αρτίστες και ο προαγωγός τους βρίσκονται στην έρημο του Καρακορούμ. Ένα ταξίδι προς την γη της επαγγελίας. Ένας προορισμός που δεν τους αποζημιώνει. Μια αναζήτηση του εύκολου κέρδους. Ανθρώπινες σχέσεις στο μικροσκόπιο. Η επιβίωση του ισχυρότερου, η αγάπη, το όνειρο, το κέρδος, η αποκαθήλωση του ιδανικού εαυτού, το αδιέξοδο, ο αέναος κύκλος της ζωής.

Ο Ανδρέας Στάικος με χιούμορ έχει δημιουργήσει ήρωες που μπορούν να αντικατοπτρίσουν όλους εμάς που αναζητούμε τη γη της επαγγελίας και στοιχειωμένοι από το παρελθόν έχουμε κολλήσει σε ένα παρόν όπου δεν γίνεται τίποτα… Η αναμονή που είναι βροντερή και η σιωπή που γίνεται εύγλωττη μέσα από την αμηχανία.

Το «Καρακορούμ»είναι έργο σύγχρονο, ανατρεπτικό με κοινωνικούς προβληματισμούς και συμβολισμούς πάνω στο σημερινό αδιέξοδο, κοινωνικό, πολιτικό, πολιτισμικό, ερωτικό, προσωπικό. Μέσα από την ελαφρότητά του και με πολύ μουσική και τραγούδια ζωντανεύει επί σκηνής το καμπαρέ με μια γκροτέσκα αισθητική όπου δύσκολα ξεχωρίζεις την αλήθεια από το ψέμα….

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Διονύσης Καραθανάσης
Σκηνικά – Κοστούμια: Όλγα Χατζηιακώβου
Μουσική: Ηρακλής Πασχαλίδης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Κέλλυ Εφραιμίδου
Επιμέλεια Κίνησης: Μαριάνθη Ψωματάκη
Διδασκαλία τραγουδιών: Γιάννης Μαστρογιάννης
Παίζουν: Ηλίας Παπαδόπουλος
Δήμητρα Σιάχου
Μελίνα Τριανταφυλλίδου

Το σκίτσο της αφίσας είναι δημιουργία των Rene P.G. και Άγγελου Παπουτσή.
Εκτέλεση κοστουμιών: Ναταλί Νεφέλη Αδαμοπούλου
Εκτέλεση σκηνικών: Βασίλης Τζαφέρης
Μακιγιάζ: Κατερίνα Tichakova
Φωτογραφίες : Στέλιος Καρασταμάτης

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10€ (κανονικό)και στα 5€ (μειωμένο φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων).

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6944 700772.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ

ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Τα κατοικίδια ζώα» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο και το Μάιο στις Περιφερειακές Δημοτικές Βιβλιοθήκες, σε συνεργασία με τον όμιλο Νέων Επιστημόνων και Νέων Επαγγελματιών HUMANS, με εισηγήτριες τις μεταπτυχιακές φοιτήτριες Κτηνιατρικής Σχολής στο Α.Π.Θ., Μαργαρίτα Μιχαηλίδου και Παναγιώτα Τυρμενοπούλου.

Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στις κατά τόπους βιβλιοθήκες.

Γιάννης Ιωαννίδης


'ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019