FAKE TIME 2015

συμβίωση σε πραγματικό χωροχρόνο

Το αφεντικό δεν έχει (να πληρώσει) τον ΕΝΦΙΑ. Πουλιέται κυρία μου. (Το κτίριο όλο!) Φέτος είναι η τελευταία χρονιά του διαδραστικού, περιπετειώδους ταξιδίου στο χωροχρόνο ενός παλιού ξενοδοχείου, του HOTEL ARISTON, κατασκευασμένου το 1948 παρακαλώ.

Η δράση/ανάδραση απλώνεται σε 6 ορόφους και 42 δωμάτια, ειδικά διαμορφωμένα για όλους εμάς τους πάσχοντες από έλλειψη επικοινωνίας. Οι επισκέπτες (80 σε κάθε συνεδρία) κλείνουν θέση, προσέρχονται νωρίτερα, συμπληρώνουν ερωτηματολόγιο-ψυχογράφημα, γίνεται ατομική διάγνωση για τον καθένα, γκρουπάρονται οι ομοιοπαθείς και οδηγούνται σε ομοιοπαθητική θεραπεία. Ιαίνονται εφόσον αφεθούν, χαλαρώσουν και επενδύσουν τον πραγματικό τους χρόνο (δύο ωρίτσες) σε δομημένα ομόλογα FAKE TIME!

Η προετοιμασία λαμβάνει χώρα στο λόμπι, γεμάτο υποφωτισμένες γωνιές, καθρέφτες και μυστήριο. Τα νιάτα ξεχειλίζουν. Ένας όψιμος Έλβις στήνει επικοινωνιακές ξόβεργες. Η σταδιακή άνοδος είναι βαθιά κατάδυση σε προσωπικές αναμνήσεις, φαντάσματα επισκέπτες στο κεφάλι μας. Ο καθένας έχει τους δικούς του δαίμονες κι όλη η ομάδα κερδίζει από τα καινά δαιμόνια των άλλων.

Ο 1ος όροφος είναι ψυχαναλυτήριο. Η πολιτικοκοινωνική αμνησία χειρουργείται πάνω απ” τα ρούχα. Η μοίρα θέλει εκτροπή. Ο 2ος όροφος είναι αστυνομικό κατάστημα. Εξάλλου όλοι είμαστε για τα σίδερα, για πολλές λεκτικές σφαλιάρες, για πολλές ανακρίσεις. Ο ρατσιστής μέσα μας κινδυνεύει. Ο 3ος όροφος είναι μαγεμένο δάσος. Φύση με τραμπάλα που ανεβοκατεβαίνει. Κάπου περιφέρεται ένας πολιτικός μονόλογος αυτοκριτικής τακτικής, από τα καλύτερα κομμάτια της συλλογής. Υπέρ της άμεσης δημοκρατίας, κατά των άλλων επιθετικών προσδιορισμών που τη δυναστεύουν.

fake time tefxos 97 foto2

Ο 4ος όροφος είναι η χώρα, οίκος ανοχής πολυτελείας, όπου ασκούνται μαθητευόμενοι μάγοι. Ο 5ος όροφος είναι η ξεπεσμένη αριστοκρατική μας φύση. Το σαβουάρ βιβρ αλέθει συνειδήσεις. Εδώ αποβάλλουμε ότι κυοφορείται χωρίς τη θέλησή μας, όσα βαρίδια μας έδεσαν για να μην πετάμε. Ο 6ος όροφος είναι τσίρκο του αλόγου και οι ακροβάτες είμαστε όσοι (περ)πατάμε στο πάτωμα. Αν έχουμε ανέβει ως εδώ η κάθοδος είναι βέβαιη.

Φινάλε στο φουαγέ. Ο μυστικός δείπνος μάς περιμένει. Το σώμα και το πνεύμα καθαίρονται. Εδώ λαμβάνει χώρο η ανθρώπινη μετάληψη. Η ανθρώπινη κοινωνία. Εκτός κι αν καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ (ελέχθη από χείλη επίσημα), οπότε φτου κι απ” την αρχή! Κι ότι περιέγραψα είναι μόνο μια διαδρομή από τις χιλιάδες των πιθανών και απίθανων συνδυασμών. Όσοι και οι δρόμοι της ζωής.

Η εμπειρία μιας τέτοιας ανεβοκατέβας είναι μοναδική, ακόμη κι αν έχετε νοσηλευτεί αρκετές φορές. Η διάθεση να βουτήξουμε μέσα μας, να ανασύρουμε καλές στιγμές, να τορπιλίσουμε την πεζή καθημερινότητα, να εξοβελίσουμε την κατάθλιψη, να επανακαθορίσουμε (ίσως) την προστιθέμενη αξία της επικοινωνίας… είναι επιζητούμενη και αναντικατάστατη.

Τηλέφωνο κρατήσεων 6942 844242. Κράτηση απαραίτητη!

Κώστας Γ. Καρδερίνης

Δες επίσης το άρθρο


'FAKE TIME 2015' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019