ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Συναυλίες, θέατρο, σινεμά και… όρθρος

του Γιάννη Φραγκούλη

Με νέες ενότητες, αλλά και με γνωστές και αγαπημένες μουσικές στιγμές, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών παρουσιάζει το δεύτερο μέρος του, που ξεκινάει στα τέλη του Αυγούστου και θα διαρκέσει σχεδόν όλο τον Σεπτέμβριο.

Πλάι στα συναυλιακά βράδια με σπουδαία ονόματα καλλιτεχνών, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών φέρνει φέτος και ένα απολαυστικό κινηματογραφικό διήμερο, μία Μικρή Θεατρική Σκηνή με σχήματα της Θεσσαλονίκης, αλλά και μία εξαιρετική εμπειρία ενός «Όρθρου» με τη σφραγίδα του Λουδοβίκου των Ανωγείων.

Στην Κεντρική Σκηνή, οι θεατές του Φεστιβάλ θα έρθουν σ’ επαφή με τις ξεχωριστές μουσικές ποιότητες του Γιάννη Κότσιρα (5/9), του Νίκου Ξυδάκη (8/9) και της Ματούλας Ζαμάνη (21/9), με τον εντυπωσιακό μουσικό πλουραλισμό της συνάντησης των φιλαρμονικών στο Brass Band Festival (31/8), με τους πάντα ποιοτικούς Μελωδιστές που συνεργάζονται φέτος με την Κουμπανία (26/8), αλλά και με διαφορετικού είδους και ύφους θέατρο -«Το όνειρο της Πέππα» (27/8), «Εκκλησιάζουσες» (29/8), «Μάνα θα πάω στο Hollywood» (4/9).

Εδώ θα πραγματοποιηθεί και το διήμερο «Η νύχτα και η πόλη» (9-10/9) που θα περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους και υπέροχες jazz συναυλίες, τις οποίες θα «ενώσει» ο εμβληματικός «Όρθρος», η συναυλιακή υποδοχή της αυγής, από τις 4 τα ξημερώματα, από το μοναδικό Λουδοβίκο των Ανωγείων (9 προς 10/9).

Στο φετινό Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών όλοι μιλούσαν για τη Μικρή Σκηνή που στήθηκε με αγάπη και δροσερή διάθεση στην πιο όμορφη βεράντα της πόλης!  Μοναδικές μουσικές στιγμές, σε όμορφη ατμόσφαιρα που θυμίζει παρέα και πάντα με ποιοτικές αναφορές: αυτά τα υλικά δεν μπορούσαν παρά να συνέθεταν και μία συνταγή που ακολουθήθηκε (και εμπλουτίστηκε) και στο δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ.

Όσες και όσοι αγάπησαν τη Μικρή Σκηνή, αλλά και αυτές και αυτοί που τώρα θα την ανακαλύψουν, ας ετοιμαστούν να απολαύσουν εκεί (ξανά, για να ολοκληρωθεί η μυσταγωγία που τη χάλασε η βροχή) τον Δημήτρη Μυστακίδη και τα «Ρεμπέτικα της κιθάρας» (1/9), τον «Ερωτόκριτο και άλλες μουσικές ιστορίες», από τον Πάρι Παρασχόπουλο και τον Δημήτρη Νικολούδη (11/9), το ξεχωριστό και πληθωρικό ταλέντο της Μήδειας Χουρσουλίδου (14/9) και την αέρινη και συνάμα δυναμική παρουσία της Μαρίας Παπανικολάου με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη (20/9).

Τέλος, αλλά όχι ελάχιστο, φέτος το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών εγκαινιάζει τη Μικρή Θεατρική Σκηνή, με μερικές από τις καλύτερες παραστάσεις σχημάτων από τη Θεσσαλονίκη. Σ’αυτήν θα παρουσιαστούν τα έργα «Κόκκινο», του Σπύρου Λαζαρίδη (3/9), «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. & το πράσινο μου το φουστανάκι», από τις Νέες Μορφές (12/9), «Δε σε ξέχασα ποτέ», από το ΚΘΒΕ(13/9), «Μια ζωή την έχουμε», από το TheatrAction (15/9), «Κατσαρίδα», από το Μικρό Βορρά (16/9), «Ο βίος του Ευστράτιου», από την Εταιρότητα (17/9).

Ας σημειωθεί πως το πρόγραμμα είναι πολύ πιθανόν να εμπλουτιστεί, ενώ κατά τη διάρκεια κάποιων εκδηλώσεων επιφυλάσσονται ιδιαίτερες εκπλήξεις για τους θεατές!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ–ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/8

Μελωδιστές και Κουμπανία «Πέτρος και Πέτρος»

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/8

«Το όνειρο της Πέππα»

ΤΡΙΤΗ 29/8

«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη

ΠΕΜΠΤΗ 31/8 

Brass Band Festival

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 4/9

«Μάνα θα πάω στο Χόλλυγουντ» της Δήμητρας Παπαδοπούλου

ΤΡΙΤΗ 5/9

Γιάννης Κότσιρας

Μαζί του η Μιρέλα Πάχου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/9

Νίκος Ξυδάκης «Εκ βαθέων»

Μαζί του η Νανά Μπινοπούλου

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/9 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/9

Η ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ

Κινηματογραφικές προβολές και live jazz

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/9 προς ΚΥΡΙΚΑΗ 10/9

Λουδοβίκος των Ανωγείων «΄Ορθρος»

ΠΕΜΠΤΗ 21/9

Ματούλα Ζαμάνη

Φιλική συμμετοχή: Εισβολές και Φόρτσα

ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/9

Δημήτρης Μυστακίδης
«Τα ρεμπέτικα της κιθάρας

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/9
«Ο Ερωτόκριτος και άλλες μουσικές ιστορίες»

του Πάρι Παρασχόπουλου με τον Δημήτρη Νικολούδη

ΠΕΜΠΤΗ 14/9
Μήδεια Χουρσουλίδου
«Το ταξίδι»

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/9
Μαρία Παπανικολάου
Φιλική συμμετοχή: Δημήτρης Ζερβουδάκης

ΜΙΚΡΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 3/9

«Κόκκινο» της Ολυμπίας Σταύρου

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Σπύρος Λαζαρίδης

ΤΡΙΤΗ 12/9

«Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.» & «Το πράσινό μου το φουστανάκι»

της Λένας Κιτσοπούλου από τις Νέες Μορφές

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/9

«Δε σε ξέχασα ποτέ»

του Λέοντα Α. Ναρ από το ΚΘΒΕ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/9  

«Μια ζωή την έχουμε»

από το θίασο TheatrAction

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9  

«Κατσαρίδα»
του Βασίλη Μαυρογεωργίου από το θίασο Μικρό Βορρά

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/9  

«Ο βίος του Ευστράτιου»

από το θέατρο Εταιρότητα


'ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019