HUNGER GAMES: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

HUNGER GAMES:MOCKINGJAY – PART 1

Πολλά υποσχόμενο, μάχιμο και ριζοσπαστικό φαντάζει το πλάνο της συνέχειας του απόλυτα επιτυχημένου -παντού, πλην Ελλάδος- franchise. Η νέα ταινία της σειράς εντρυφά περισσότερο στη φύση των αντιπάλων, δηλαδή των λιγοστών προνομιούχων Πατρίκιων, που απολαμβάνουν μια χλιδάτη και ηλιόλουστη ζωή και των κατά πολύ περισσότερων Πληβείων, που κείτονται σε ημιφωτισμένες υπόγειες στοές, δεκάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, προετοιμάζοντας την μεγάλη αντεπίθεση.

Ας μην ξεγελιόμαστε όμως, κάπου εδώ σώνεται η ανατρεπτική διάθεση στο Χολιγουντιανής υφής σκριπτ, καθώς ο πόλεμος που αναμένεται να ξεσπάσει και περνά μέσα από τις διαθέσεις της νεαρής τοξοβόλου, σχετίζεται περισσότερο με την αγάπη της για τον φυλακισμένο φίλο ή με την οφθαλμόν αντί οφθαλμού τάση εκδίκησης για τον θάνατο του πατέρα της, παρά με τη δίψα για ελευθερία και δημοκρατία.

Αναμφίβολα, το πρώτο μισό του επιλόγου των «Αγώνων Πείνας» θα μπορούσε να εξαντληθεί χρονικά σε πολύ λιγότερο κι από το μισό του δίωρου, καθώς δεν προχωρά την ίντριγκα παρά μόνο ελάχιστα βήματα. Σκηνοθετικά, ο Λόρενς μπερδεύεται κι ο ίδιος από το ξεχείλωμα της ιστορίας, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές πανομοιότυπα σχεδόν πλάνα και καταφεύγοντας και σε ευκολίες, που δημιουργούν εύλογες απορίες και κενά στην ανάγνωση, τουλάχιστον όσων δεν έχουν προηγουμένως μελετήσει το μπεστ σέλλερ.

Εμφανής αδυναμία του σκηνοθέτη η ανάλυση και η μελέτη των (πάμπολλων) περιφερειακών χαρακτήρων, οι περισσότεροι με παρουσία και στα προηγούμενα κεφάλαια, και πάλι όμως με τρόπο ελλειπτικό. Όσο για την Τζένιφερ Λόρενς, ο αγγελικός αυτός μίσχος που έχει φτάσει αισίως τα 24 της χρόνια, έχει γνωρίσει και πιο ελκυστικές στιγμές στην οθόνη από την τωρινή, καθώς μέσα στη φανταρική ολόσωμη φόρμα, μοιάζει εντέχνως και αναίτια φουσκωμένη και πρησμένη, χάνοντας μεγάλο μέρος από το σεξ απίλ που την διακρίνει. Συμπερασματικά, ένα αναίτιο «σπάσιμο» της ιστορίας σε δύο μέρη, που δεν εξυπηρετεί κανένα παρά τα ταμεία των στούντιο.

Αναδημοσίευση – μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την κριτική στο

http://lessthanzervo.blogspot.com/

Αξιολόγηση: **

Γιώργος Ζερβόπουλος

Σκηνοθεσία: ΦράνσιςΛόρενς

Παίζουν: ΤζένιφερΛόρενς, ΤζοςΧάτσερσον, ΛίαμΧέμσγουορθ

Διάρκεια: 123’

ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ 1,3,5

STER ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 3,10,11

VILLAGE CINEMAS 2,6,7,9

VILLAGE CINEMAS ΛΙΜΑΝΙ 2,4


'HUNGER GAMES: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019