ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΕΝΙΚΗΣ

της Στέλλας Μπελέση

εκδόσεις «Συμπαντικές Διαδρομές»

του Γιάννη Φραγκούλη

Πρώτη παρουσίαση φεστιβάλ «Όψεις του φανταστικού», «Αθηναίων Πολιτεία», Αποστόλου Παύλου 33 και Ακάμαντος 1, Σάββατο 18 Μαίου, ώρα 21.15. Προλογίζει ο δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Γιώργος Γιανναράκος.

Είκοσι ένα διηγήματα και νουβελέττες από όλα τα είδη της λογοτεχνίας του φανταστικού. «Τι συνέβη στις αγαπημένες γάτες της βασίλισσας Βερενίκης Β’ της Αιγύπτου;» «Γιατί δεν καταστράφηκε η γη στις 21 Δεκεμβρίου 2012» όπως προέβλεψαν οι Μάγια;» «Τι θα γινόταν αν ο δόκτωρ Μένγκελε κατάφερνε να δημιουργήσει ένα κόσμο γεμάτο ψηλούς, ξανθούς και γαλανομάτες ανθρώπους;» «Τι πραγματικά συνέβαινε στο Λαβύρινθο του Μίνωα;» «Ποιος ήταν τελικά ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης;» «Θα λυτρωθούν οι ψυχές που στοιχειώνουν το καταραμένο νησί Ποβέλια στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας και το  δάσος δίπλα από το Τσέρνομπιλ;» «Ποιο ήταν το μυστικό του Χιράμ;».

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα προσπαθούν να βρουν απαντήσεις και λύσεις. Έντεκα από τα διηγήματα και τις νουβελέττες που περιέχονται στο βιβλίο τιμήθηκαν με βραβεία Larry Niven στις  κατηγορίες φαντασίας, τρόμου, επιστημονικής φαντασίας και steampunk από το 2013 έως το 2018. Το διήγημα «Ο δεύτερος γυμνός καλπασμός της Λαίδης Γκοντάιβα την παραμονή των Χριστουγέννων» διεκδικεί βραβείο στον διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό Video Poetica-International Literature Competition 2018-2019.


'ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΕΝΙΚΗΣ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019