ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

του Γιάννη Πετρόπουλου

Δεν είναι πολύ μακριά από την οδό Λαγκαδά, πολύ κοντά στο ΚΑΠΗ του Δήμου Νεάπολης που είναι στην οδό Νυμφαίου και απέναντι από το δημοτικό σχολείο που είναι στη γωνία των οδών Νυμφαίου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο Δήμο Νεάπολης.

Έχουμε περάσει πολλές φορές από εκεί. Αυτό που μας έχει κάνει εντύπωση είναι η αλόγιστη ρίψη σκουπιδιών, ειδικά τέτοιων που δε διασπόνται από τη βροχή, όπως τα πλαστικά, το άνοιγμα της περίφραξης που αφήνει χώρο ελεύθερο να μπει οποιοσδήποτε, ακόμα και μικρά παιδιά, αν ξεφύγουν από την επιτήρηση των γονιών τους, αφού το δημοτικό σχολείο είναι ακριβώς απέναντι από αυτό το οικόπεδο.

Υπάρχουν κάποια ερωτήματα. Αυτό το οικόπεδο ανήκει σε κάποιον ιδιώτη ή στο Δήμο ή σε κάποιο κρατικό φορέα; Αν ανήκει σε κάποιον γιατί δε φροντίζει να το περιφράξει και να το καθαρίσει; Αυτή η εικόνα που τη βλέπουν καθημερινά αρκετοί συμπολίτες μας, πιστεύουν, αυτοί που το διαχειρίζονται, ότι τους τιμά; Γιατί η Διεύθυνση Υγιεινής ή ο Δήμος Νεάπολης δεν επεμβαίνουν;

Δεν είναι λοιπόν παράξενο ότι ποντίκια το βράδυ «σκάνε μύτη» από αυτό το σημείο, εκεί γύρω, κάτι που το βλέπουμε, στην οδό Καραμανλή, ειδικά το βράδυ. Αν, λοιπόν, σέβονταν την υγεία των κατοίκων αυτής της γειτονιάς, των παιδιών του σχολείου και των γερόντων, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να περνούν από εκεί, ο Δήμος Νεάπολης ή κάποιος κρατικός μηχανισμός θα έπρεπε να κόψει πρόστιμο σε αυτούς που δεν το φροντίζουν, οι δε κάτοικοι να προσπαθήσουν να περιφρουρήσουν την υγεία τους.

Ελπίζουμε το βίντεο που ανεβάσαμε να ακουστεί στα αυτιά των οποιωνδήποτε αρμοδίων και να  διευθετηθεί το θέμα, αφού το βλέπουμε έτσι τουλάχιστον δύο χρόνια.


'ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019