ΟΙ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΣΑΜΗ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ

Για μία ακόμη φορά αποδείχτηκε περίτρανα και με απτό τρόπο κατά πόσο η επίσημη Εκκλησία ακολουθεί τα διδάγματα του χριστιανισμού όπως και κατά πόσο νοιάζεται για τον άνθρωπο, ο οποίος είναι ο τελικός αποδέκτης των ενεργειών της.

Ο λόγος για το πάρκο Τσάμη Καρατάσου, στη Σταυρούπολη, στη Θεσσαλονίκη. Αυτό το πάρκο έχει εγκαταλειφθεί απ’το στρατό και μέρος του χρησιμοποιείται είτε για αθλητικές είτε για γεωργικές-περιβαλλοντολογικές δραστηριότητες. Μέσα στο πάρκο υπάρχει η εκκλησία του αγίου Δημητρίου. Τέλος, μπορεί να μπει κανείς από δύο εισόδους, απ΄τις οποίες η μία είναι κλειστεί για τα οχήματα ενώ η άλλη είναι ανοιχτή σε ώρες που κανονίζει η εν λόγω εκκλησία.

Η πρώτη είσοδος καλώς είναι κλειστή γιατί ακριβώς δίπλα της παίζουν παιδιά και τα οχήματα θα δημιουργούσαν πρόβλημα. Η δεύτερη όμως εξυπηρετεί τις λειτουργίες της εκκλησίας, με αποτέλεσμα οι εκκλησιαστικοί παράγοντες ουσιαστικά και πρακτικά να κανονίζουν τη λειτουργία του πάρκου, όσον αφορά στην είσοδο οχημάτων που εξυπηρετούν αυτούς που δραστηριοποιούνται σε αυτό το πάρκο.

parko-tsami-karatasoy-apokleismos-exodou-foto2

Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, στο χώρο των Περιβαλλοντολογικών Καλιεργειών (ΠΕΡ.ΚΑ.) έγινε η σημαντικότερη ετήσια εκδήλωση που αφορά στο χώρο των καλλιεργειών. Δωρεάν διανομή σπόρων, εργαστήρια κατασκευής ψωμιού, πιττών, ψήσιμο σε φούρνο με ξύλα, ξενάγηση στο πάρκο, συζητήσεις για διάφορα θέματα. Η πόρτα είχε ανοίξει και καταλάβαμε ότι θα έμενε ανοικτή για τις ανάγκες της εκδήλωσης. Κάποια αυτοκίνητα μπήκαν και στάθμευσαν μέσα.

Το μεσημέρι αυτός που κανονίζει τη λειτουργία της εκκλησίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Μητρόπολης Νεάπολης και Σταυρούπολης, έκλεισε την πόρτα, την κλείδωσε με λουκέτο ασφαλείας και έφυγε. Η πόρτα θα άνοιγε μετά από τρεις ώρες. Αυτά ορίζει ο κανονισμός λειτουργία της εκκλησίας που θέλει μέρος του πάρκου να το κάνει τσιφλίκι της.

Όμως αν κάποια ή κάποιος είχε άμεση ανάγκη να βγει με το όχημά του, π.χ. ξαφνική ασθένεια, αν κάποια παιδιά είχαν πανικοβληθεί, αν κάποιες γυναίκες έγκυες είχαν εγκλωβιστεί μέσα, όλα αυτά και άλλα που θα μπορούσαν να είχαν συμβεί, αφήνουν αδιάφορο τον άγιο Μητροπολίτη Σταυρούπολης και Νεάπολης, κ. Βαρνάβα, και τα στελέχη της Μητρόπολης που έχουν βάλει στο μάτι μέρος των πρώην στρατοπέδων Καρατάσου και Παύλου Μελά.

parko-tsami-karatasoy-apokleismos-exodou-foto3

Η ντροπή και η προσφορά στους ανθρώπους που μένουν σε αυτή την περιοχή είναι άγνωστες λέξεις για τον διευθύνοντα και τους ανώτερους κληρικούς αυτής της μητρόπολης. Αν θυμηθούμε όμως τις παράτες της επίσκεψης του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και του Αρχιεπισκόπου Σερβίας, το κόκκινο χαλί στο δρόμο, τα πανό, τη φιλαρμονική και τους επίσημους καλεσμένους, καταλαβαίνουμε ότι ο εν λόγω Μητροπολίτης νοιάζεται μόνο για τα θεάματα, την αυτοπροβολή του, την ανέλιξή του και όχι για το ουσιαστικό έργο της Εκκλησίας του.

Αυτά τα ξέρει ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδας; Γνωρίζει τις ενέργειες του Μητροπολίτη του; Τις έχει εγκρίνει; Συμφωνεί με αυτό το ιερό έργο του; Ο μέχρι τώρα βίος του και το έργο του δε μας αφήνουν να συμφωνήσουμε.

Γιάννης Φραγκούλης


'ΟΙ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019