ΠΕΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΔΟΙ

στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

του Γιάννη Φραγκούλη

Η ποιότητα ζωής του πολίτη έχει να κάνει όχι μόνο με τη διατροφή του, αλλά και με τις καθημερινές ασχολίες του, όπως είναι η βόλτα και το παιχνίδι, κάτι που είναι ευεργετικό για τον ενήλικα και για τα παιδιά. Αυτή η βόλτα και το παιχνίδι υποβαθμίζονται στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη, στη Σταυρούπολη. Η έκπληξη είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν διαπιστώνουμε ότι οι εστίες μόλυνσης προέρχονται από το Δήμο Παύλου Μελά, ο οποίος προτρέπει τους δημότες στο να διατηρούν την πόλη τους καθαρή!

Αν κάποιος μπει στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, από την πύλη που είναι απέναντι από το Δημαρχείο, στη Λαγκαδά, και ανηφορίσει το δρομάκι, το οποίο είναι συνέχεια της Καραολή και Δημητρίου, θα παρατηρήσει την τάξη που υπάρχει στα κτίρια του πρώην στρατοπέδου και στον ενδιάμεσο χώρο. Όμως στο χώρο ανάμεσα στην τρίτη  και στην τέταρτη γραμμή των κτιρίων, θα δούμε πλειάδα κάδων ανακύκλωσης και απλής συλλογής απορριμμάτων, όπως και παλιά και αχρηστεμένα οχήματα που έχουν κρυφτεί εκεί, έτσι ώστε να μην είναι ορατά από τον διαβάτη που δε θα περάσει από εκεί. Όλος αυτός ο «θησαυρός» όχλησης του περιβάλλοντος έρχεται αποκλειστικά και μόνο από το Δήμο Παύλου Μελά!

Αυτό που κάνει, τελικά, εντύπωση είναι ότι ο Δήμος θα μπορούσε κάλλιστα να τα δώσει όλα στην ανακύκλωση και να μη μολύνει το περιβάλλον. Κάποια, έστω λίγα, χρήματα θα έπαιρνε ο Δήμος, το περιβάλλον δε θα μολυνόταν, ο χώρος θα ήταν καθαρός από τοξικές ουσίες και από τρωκτικά, ποντίκια κ.ά., που κάνουν μία βόλτα επικίνδυνη, ιδίως για τα μικρά παιδιά που δεν ξέρουν να πάρουν τις προφυλάξεις τους. Αντί, λοιπόν, ο Δήμος να συμμαζέψει το πρώην στρατόπεδο και να το κάνει πάρκο και χώρο συνεύρεσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, όπως έχει εξαγγείλει, προσθέτει και άλλη μόλυνση στο ήδη επιβεβαρυμμένο περιβάλλον του πρώην στρατοπέδου, για το οποίο έχει πει ότι θέλει να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο!

Με αυτή τη λογική ούτε Μητροπολιτικό ούτε πάρκο μπορεί να γίνει κύριε Δήμαρχε. Το βίντεο που ακολουθεί αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ελπίζουμε να επιληφθούν άμεσα μέτρα για να γίνει, τουλάχιστον, το περιβάλλον όπως ήταν πριν. Το ρεπορτάζ θα γίνει σε εύθετο χρονικό διάστημα για να διαπιστώσει αν έχει και κατά πόσο καλυτερεύσει η κατάσταση, σε αυτό το χώρο. Για το Μητροπολιτικό Πάρκο θα μιλήσουμε αργότερα.


'ΠΕΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΔΟΙ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019