ΠΩΣ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΓΑΛΑ;

Πως παράγεται το γάλο στο γυναικείο στήθος; Ποια είναι η βιοχημική διαδικασία για να φτάσουμε να έχουμε το γάλα που θα προσφέρουμε στο νήπιο που το χρειάζεται για την ανάπτυξή του; Εδώ θα δούμε όλη αυτή τη διαδικασία για να εξοικειωθούμε με αυτό που κάποιοι το λένε θαύμα, αυτό που είναι μία σειρά χημικών αντιδράσεων, όπου ένα προϊόν παράγεται από άλλες ενώσεις και είναι η πηγή της ζωής για τον άνθρωπο.

Εδώ θα έχουμε πληροφορίες που απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να συλλέξουν όλα τα στοιχεία, να σκεφτούν και να αποφασίσουν ποια είναι η καλύτερη λύση, στην κάθε περίπτωση. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι η κάθε γυναίκα είναι μία ειδική και μοναδική περίπτωση. Ως τέτοια θα πρέπει να εξετάζει τον οργανισμό της και δε θα πρέπει να ταξινομείται, ανά περιπτώσεις θηλασμού, ούτε να πιέζεται να πραγματοποιήσει αυτό που έχει ακούσει. Θα επανέλθουμε με πληροφορίες που θα αφορούν στην ψυχολογία της μητέρας, όταν αυτή θηλάζει.

Πολλοί συγγραφείς δίνουν πιο εξειδικευμένες πληροφορίες στα γνωστά στοιχεία του μητρικού γάλακτος. Το θέμα είναι πολύ περίπλοκο για να μπορέσουμε να το εξαντλήσουμε σε αυτό το κείμενο. Οι αναγνώστες μπορούν να ανατρέξουν σε αυτές τις πληροφορίες εάν επιθυμούν.

Επιμέλεια: Γιάννης Φραγκούλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΛΑΚΤΟΓΕΝΕΣΗ

Ο ΟΡΜΟΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΟΡΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


'ΠΩΣ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΓΑΛΑ;' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019