ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ-ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σι Ντάμπλιγιου Στόνκινγκ (C.W. Stoneking) είναι ένα από τα πιο αξιοπερίεργα μουσικά φαινόμενα του καιρού μας. Γεννημένος στην Αυστραλία από Αμερικανούς γονείς, μεγάλωσε ακούγοντας παλιά μπλουζ. Γοητεύτηκε από τον ήχο και υιοθέτησε αυτό το ύφος κάνοντας τα τραγούδια του να ακούγονται σα να βγήκαν μέσα από το Boardwalk Empire. Η επιτυχία του Lovemeordie μέσα από τον τελευταίο του δίσκο Gon’ Boogaloo, τον έκανε γνωστό και στην χώρα μας, δίνοντας μας την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στην αρχέγονη μορφή της μπλουζ μουσικής, που όσο και αν φαίνεται στα χαρτιά ξεπερασμένη, παραμένει άκρως γοητευτική και επίκαιρη. Η συναυλία πραγματοποιείται στο Principal την Πέμπτη 21/5.

Ένα από τα πιο ιστορικά συγκροτήματα της πανκ-ροκ σκηνής επανέρχεται στην πόλη. Οι Stranglers δημιουργήθηκαν πριν από 40 χρόνια, στο Γκίλφορντ της Αγγλίας. Είναι υπεύθυνοι για τραγούδια-ύμνους που έχουν μείνει στην ιστορία του ροκ, όπως τα Nice ‘n’ Sleazy, No more heroes, Golden Brown, Strange little girl. Θα βρίσκονται στην σκηνή του Fix Factory of Sound την Παρασκευή 22/5.

Ιστορίας συνέχεια: εμφανίζονται στην Θεσσαλονίκη οι Accept για μία συναυλία που περιμένουν πολλοί. Ξεκίνησαν πριν από 47 (!!!) χρόνια στην Γερμανία, παίζοντας ροκ και χαρντ-ροκ, αλλά εδραιώθηκαν σαν όνομα με το Balls to the wall άλμπουμ τους το 1983. Θεωρούνται πατέρες της θρας και σπηντ-μεταλ σκηνής με πολλούς φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο. Έχοντας πλέον τον Αμερικανό Μαρκ Τορνίλο στα φωνητικά, γυρνάνε όλο τον κόσμο για τις ανάγκες της περιοδείας Blind Rage. Θα τους δούμε και θα τους ακούσουμε στο Principal την Κυριακή 24/5.

mousikes ekdiloseis tefxos ektos seiras foto2

Το w.a.t. Underdogs (we are the underdogs – είμαστε τα αουτσάιντερ) φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Principal 15-17/5. Οι Murderby Deathαπό τις ΗΠΑ, οι Vibrators από την Αγγλία, οι Glowsun από την Γαλλία, αλλά και οι δικοί μας Bokomolech, Nightcrowler καθώς και οι ιστορικοί Last Drive, είναι μερικοί από τους συμμετέχοντες.

Οι ποστ-πανκ ρόκερς Underground Youthεπιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη για μία συναυλία στο Principalστις 20/5.

mousikes ekdiloseis tefxos ektos seiras foto3

Οι Plastic Flowers είναι από την πόλη μας και συμμετέχουν στο Crossover που κάνει το ΜΜΘ, ερμηνεύοντας τα ποπ-ηλεκτρονικά τους τραγούδια, στο Μ2, την Παρασκεύη 15/5.

Στο Μέγαρο εμφανίζεται και ο Γιάννης Κότσιρας με την μουσική του παράσταση «Ότι θυμάσαι δεν πεθαίνει» το Σάββατο 23/5.

mousikes ekdiloseis tefxos ektos seiras foto4

Το ίδιο βράδυ το «Καταφύγιο Γυναίκας» προσκαλεί στην Μουσική κατά της Βίας, στο πρώην στρατόπεδο Π. Μελά, όπου θα συμμετέχουν οι Παντελής Θαλασσινός, η Μελίνα Κανά, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τη Ματούλα Ζαμάνη, ο Παύλος Παυλίδης με τους B-Movies και οι Χαΐνηδες.

Σοφία Μελικίδου


Ο Γιάννης Φραγκούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1960, όπου τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο. Σπούδασε χημεία στον Καναδά, στο Μόντρεαλ (Quebec), στο Μόνκτον (New Brunswick) και στην Ορλεάνη (Γαλλία). Το 1989 σπούδασε φωτογραφία στην ΑΚΤΟ, στην Αθήνα. Παρακολούθησε σεμινάρια σημειωτικής, με το Δημήτρη Τσατσούλη (φωτογραφίας, λογοτεχνίας και θεάτρου), στο Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο. Το 2009 τέλειωσε το Master in Arts, από το Middlesex University, με θέμα της διατριβής του, «Ο μύθος, μια αφηγηματική διακειμενικότητα».


'ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ-ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Copyritght 2021 Thessalonikinfo / All rights reserved