ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΚΑΦΚΑ

Ένα πολύ κλασικό έργο του σπουδαίου Τσέχου συγγραφέα Φραντς Κάφκα, τον Πύργο, επέλεξε να «ανεβάσει» το Σχήμα Εκτός Άξονα. Η τρίτη του κατά σειρά παραγωγή για τη σεζόν 2014-2015 κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, σε ελεύθερη απόδοση και σκηνοθεσία του Νίκου Βουδούρη.

Στο γνωστό θεατρικό χώρο στο κέντρο της πόλης, θα ζωντανέψει το σύμπαν του Κάφκα. Ένα «φαντασιακό κοινωνικό σύμπαν», όπως το χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης Νίκος Βουδούρης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής: «Ανένταχτος και αδογμάτιστος πολιτικά, ο Κάφκα δημιουργεί το δικό του φαντασιακό κοινωνικό σύμπαν δημιουργώντας καταστάσεις, αισθήματα και συμπεριφορές που αφορούν στην αλήθεια των κοινωνιών. Όλο του το έργο, που παράγεται και εκφράζεται μέσα από ένα ισχυρό ηχογόνο σύστημα φωνών, μεταμορφώνεται σε σύστημα πολυεπίπεδων κραυγών και τελικά έρχεται να μας κυκλώσει και να μας επηρεάσει δίχως να το αντιλαμβανόμαστε. Η πορεία του Κ στον Πύργο είναι ακριβώς αυτό: Μέσα από τον βηματισμό του ανοίγει χαραμάδες στο πετρωμένο σύστημα αξιών μας, με παρούσα-απούσα τη συνείδηση μας».

sxhma-ektos-axona-tefxos-97-foto2

Τους ρόλους επί σκηνής ενσαρκώνουν οι Γρηγόρης Τίλδης (Κ), Μελίνα Αποστολίδου (Αφηγητής, Ανακριτής), Χριστόφορος Χριστοφορίδης (Αγγελιoφόρος), Ξένια Πετμεζά (Φόβος), Στράτος Κούκουρας (Κλαμ), Σίμος Κωστάκογλου (Βοηθός Κ), Μπάμπης Ματεντζίδης (στο βίντεο), Κωνσταντίνα Γεροθανάση (Φρίντα).

Η εικαστική επιμέλεια είναι του Μπάμπη Ματεντζίδη, τα κοστούμια του Στράτου Κούκουρα, βοηθοί σκηνοθέτη οι Σίμος Κωστάκογλου και Δήμητρα Κολτούκη και οι φωτογραφίες της Ελίζ Ντορεμί.

Η παράσταση θα φιλοξενείται στο χώρο έως τις 5 Απριλίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, ενώ η είσοδος είναι όπως πάντα με ελεύθερη συνεισφορά του κοινού.

Θέατρο ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ, Πλάτωνος 35 (κέντρο πόλης). Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 2310 823444. e-mail επικοινωνίας: shimaeax@gmail.com

Έλσα Σπυριδοπούλου


'ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019