THAI FISH FONDUE

ΥΛΙΚΑ

750 γρ.  ψαρικά

30 ml φρέσκο τζίντζερ, αποφλοιωμένο και τριμμένο

1 κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο

2 κοτσάνια λεμονόχορτου, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

4 φύλλα καφίρ λάιμ

5 ml πράσινη πάστα κάρυ

αλάτι

Μία χούφτα φρέσκο κολίανδρο

30-40 γαρίδες (3-4 ανά άτομο)

375 γρ. kingklip, σολομό, τόνο και kabeljou σε μεγάλα κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το τζίντζερ, τσίλι, σκόρδο, λεμονόχορτο, και πάστα από κάρυ.

Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, έτσι οι γεύσεις εμποτίζουν στο φαγητό.

Ρίξτε το υλικό σε τηγάνι βαθύ και προσθέστε κολίανδρο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.

Βάλτε τα κομμάτια απ’τα ψάρια στη σειρά και μαγειρέψτε όλα τα υλικά.

Θα είναι έτοιμο σε 3 ή 4 λεπτά

ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ

1,013 Θερμίδα, 0,3 υδρογονάθρακες, 40 γρ. πρωτεΐνες, 9,8 γρ. λίπους. Αν και η περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες φαίνεται υψηλή, είναι μονοακόρεστα λίπη και Ω-3 λιπαρά οξέα, το καλό λίπος.

Κώστας Φάτος


'THAI FISH FONDUE' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019