ΥΛΙΚΑ
750 γρ. ψαρικά
30 ml φρέσκο τζίντζερ, αποφλοιωμένο και τριμμένο
1 κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο
2 κοτσάνια λεμονόχορτου, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
4 φύλλα καφίρ λάιμ
5 ml πράσινη πάστα κάρυ
αλάτι
Μία χούφτα φρέσκο κολίανδρο
30-40 γαρίδες (3-4 ανά άτομο)
375 γρ. kingklip, σολομό, τόνο και kabeljou σε μεγάλα κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το τζίντζερ, τσίλι, σκόρδο, λεμονόχορτο, και πάστα από κάρυ.
Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, έτσι οι γεύσεις εμποτίζουν στο φαγητό.
Ρίξτε το υλικό σε τηγάνι βαθύ και προσθέστε κολίανδρο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
Βάλτε τα κομμάτια απ’τα ψάρια στη σειρά και μαγειρέψτε όλα τα υλικά.
Θα είναι έτοιμο σε 3 ή 4 λεπτά
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ
1,013 Θερμίδα, 0,3 υδρογονάθρακες, 40 γρ. πρωτεΐνες, 9,8 γρ. λίπους. Αν και η περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες φαίνεται υψηλή, είναι μονοακόρεστα λίπη και Ω-3 λιπαρά οξέα, το καλό λίπος.
Κώστας Φάτος
'THAI FISH FONDUE' has no comments
Be the first to comment this post!