ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Το αυτονόητο ακούγεται περίπλοκο στα αυτιά αυτών που υπηρετούν τη λογική της υποταγής στο χρηματοπιστωτικό σύστημα που θέλει να επιβάλλει ως σωστό το συνεχές χρέος της χώρας μας προς τρίτες χώρες. Ο λαός όμως έχει αγανακτήσει και πλέον εξετάζει την πραγματικότητα που ζει με πιο καθαρό τρόπο, με αποτέλεσμα να διορθώνει αντιλήψεις του παρελθόντος και να προσπαθεί να αλλάξει τις εκλογικές του προτιμήσεις. Θα αναφέρουμε ένα παράδειγμα από πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή, μικρού καναλιού, που συγκλόνισε, ως μαρτυρία, το κοινό που την είδε στη μετάδοση και στην αναμετάδοσή της.

Ο λόγος για τον κ. Κώστα Χατζηδάκη, βουλευτή της Ν.Δ., υπουργό επί σειρά ετών, πρώην Γραμματέα της ΟΝΝΕΔ, δηλαδή έναν άνθρωπο που έχει ψηθεί στο «καμίνι» της Ν.Δ. και έχει διαμορφωθεί η προσωπικότητά του σε τέτοιο βαθμό που έχει διαβρωθεί η στοιχειώδης ανθρώπινη υπόστασή του. Ο δημοσιογράφος-συντονιστής ήταν ο Άκης Παυλόπουλος, στο πάνελ δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω τα υπόλοιπα πρόσωπα, εκτός απ’τον κ. Κώστα Χατζηδάκη, ο οποίος είναι αναγνωρίσιμος, λόγω του ότι ήταν ευρωβουλευτής και είχε δείξει καλό πρόσωπο στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο. Τι κρύβεται όμως πίσω απ’αυτή τη βιτρίνα; Αυτό θα το καταλάβει ο καθένας αν δει το συγκεκριμένο βίντεο απ’την εκπομπή που αναφέρουμε.

Γίνεται φανερό κατά πόσο ενδιαφέρονται για τον άνθρωπο, κατά πόσο το πρόγραμμά τους είναι ανθρωποκεντρικό, τι θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές. Αυτά μπορεί να τα καταλάβει κανείς εύκολα μόνο απ’την αντίδραση του κ. Χατζηδάκη, μετά απ’την παρέμβαση της τηλεθεάτριας. Το πιο ενδιαφέρον, γι’αυτά τα άτομα, είναι η διαδικασία παρά η υπηρεσία προς τον πολίτη, διότι αν αυτή η διαδικασία γίνει περίπλοκη και ακαταλαβίστικη, τότε θα φαίνεται ότι είναι αναγκαίοι για την καλή λειτουργία της ελληνικής κοινωνίας.

 

Στην απέναντι όχθη έχουμε την αριστερά που, τουλάχιστον κάποιο μέρος της, προσπαθεί να δείξει ένα ανθρώπινο πρόσωπο, να θέλει να μιλήσει απλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας και, το κυριότερο, να αποζητά την ενωμένη Αριστερά, ένα ζήτημα για το οποίο αγωνιζόμαστε εδώ και πολλές δεκαετίες. Δεν ξέρουμε τι θα βγει, αλλά μόνο η προσπάθεια και η δοκιμή αξίζει τον κόπο. Μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ίσως θα μας οδηγήσει σε άλλους δρόμους.

Γιάννης Φραγκούλης


'ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019