ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Το νέο βιβλίο του Τάσου Σχίζα

Ένα νέο βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Φωτογραφικό Είδωλο». «Το είδωλο της μουσικής» είναι ένα βιβλίο, που έγινε με σκοπό να λειτουργήσει ως εγχειρίδιο, σε όσες και όσους φωτογραφίζουν ή πρόκειται να φωτογραφήσουν σε συναυλίες.

Η ύλη του είναι χωρισμένη σε ανεξάρτητα κεφάλαια, που αφορούν τον προτεινόμενο εξοπλισμό, τη γωνία λήψης, τον έλεγχο της έκθεσης και του χρώματος, τη μελέτη και την οργάνωση της σύνθεσης, τις τεχνικές λήψης που μπορούν να εφαρμοστούν, την ειδική ψηφιακή επεξεργασία και τέλος, τη δημιουργία προσωπικού portfolio.

Όσοι έχουν φωτογραφήσει μία συναυλία ή ένα μουσικό που παίζει μπροστά σε κοινό, όταν έχουν δει τις φωτογραφίες αυτές πολλές φορές έχουν δει ότι κάτι λείπει. Όταν έχουν δει φωτογραφίες από συναυλίες που έχουν τραβήξει επαγγελματίες τότε έχουν παρατηρήσει ότι σε κάποιες από αυτές καταλαβαίνεις τι περίπου ήταν αυτή η συναυλία και σε άλλες, τι λιγότερες, μπορείς να νιώσεις το συναίσθημα. Αυτές οι τελευταίες είναι οι λεγόμενες καλλιτεχνικές. Τι ξεχωρίζει τις μεν από τις δε; Ή, για να το πούμε καλύτερα, τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει κάποιες φωτογραφίες καλλιτεχνικές;

Σε αυτό το ερώτημα απαντά το βιβλίο του Τάσου Σχίζα. Ξεκινά από την τεχνική, απαραίτητο στοιχείο για να έχουμε τον τρόπο να αποδώσουμε όπως θέλουμε το θέμα μας, και φτάνει στην τέχνη, στην απόδοση της ψυχής του ανθρώπου που ερμηνεύει με τη μουσική του ανθρώπινα συναισθήματα. Αν κάποιος προσπαθήσει να βρει σε αυτό το βιβλίο ένα τεχνικό εγχειρίδιο, θα κάνει λάθος, θα βρει τον τρόπο και να ερμηνεύσει τον ψυχισμό του μουσικού, να βρει αυτά τα στοιχεία από το δικό του ψυχικό κόσμο και να κάνει το δικό του καλλιτεχνικό έργο. Βιβλίο χρήσιμο για ένα φωτογράφο και για ένα ερασιτέχνη που ασχολείται σοβαρά με τη φωτογραφία.

«Το είδωλο της μουσικής»

Ημερομηνία έκδοσης: Ιανουάριος 2017

Σελίδες: 52

Διαστάσεις: 16,2 Χ 24 cm

Τιμή: 10 ευρώ

ISBN: 978-960-98280-4-8

http://www.photoeidolo.gr/N/taperiodika/music.htm

Κυκλοφορεί σε βιβλιοπωλεία, φωτογραφικά καταστήματα. και στα γραφεία του περιοδικού:

Ναυμαχίας Έλλης 4, 54625 Λαδάδικα-Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 638447 www.photoeidolo.gr.

Γιάννης Ιωαννίδης


'ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019