ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εμπλουτίζονται με περισσότερες δράσεις οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν με αφορμή την περίοδο των Χριστουγέννων οι Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης, που στοχεύουν στην ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων καθώς και στην ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Το πρόγραμμα ανά Κοινότητα διαμορφώνεται ως εξής:

2η ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, μαθητές της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού από σχολεία της περιοχής, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με απαγγελίες ποιημάτων, χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, στις 11.30, στο Ξενοδοχείο «Καψής» (Μοναστηρίου 18), με ελεύθερη είσοδο. Η εκδήλωση με τίτλο «Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016» πραγματοποιείται με την ευγενική-δωρεάν παραχώρηση του χώρου από την «Τουριστικές Επιχειρήσεις Καψής ΑΕ».

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, στις 11.30, θα πραγματοποιηθεί,  επίσης για τέταρτη συνεχή χρονιά, εκδήλωση με τίτλο «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα» στην αίθουσα αναμονής επιβατών του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 28), με τη συνεργασία του Μουσικογυμναστικού Συλλόγου Σιδηροδρομικών Θεσσαλονίκης «Ο Θερμαϊκός» και της Χορωδίας του Σωματείου «Φίλοι του Μουσείου  Βυζαντινού  Πολιτισμού Θεσσαλονίκης». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική-δωρεάν παραχώρηση του χώρου από τον ΟΣΕ

Χορηγοί των εκδηλώσεων: «Διαμαντής Μασούτης, Σούπερ Μάρκετ Α.Ε.»  και «Φαίδων Α.Ε.», Βιομηχανία Ζαχαροπλαστικής

3η ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Γιορτή με χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μελωδίες, σε συνεργασία με το Ωδείο Άνω Πόλης στην Πλατεία Ρομφέη (Κουλέ-Καφέ), τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, στις 17.00, οπότε και θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή μαθητών των μουσικών σχημάτων του Ωδείου.

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε πλατείες της Άνω Πόλης θα ψάλλουν μαθητές  του Ωδείου Άνω Πόλης, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, με ώρα έναρξης 11.00 και αφετηρία την πλ. Αγ. Αικατερίνης. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι μαθητές θα περιλαμβάνει τα σημεία: Εκκλησία Προφήτη Ηλία, πλ. Τερψιθέας, πλ. Ρομφέη, πλ. Καλλιθέας και πλ. Αγ. Αναργύρων.

4η  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Στο στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου της 4ης Δημοτικής Κοινότητας θα πάρουν μέρος, αύριο Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, από τις 10.30, τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών «Μ. Αλέξανδρος», «Διογένους» και «Αγγελοπούλου», με δικές τους κατασκευές.

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, στις 18.00, στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και των χορωδιών του 4ου  παραρτήματος του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ι. Ν. Αγ. Βαρβάρας, των Παλαιών Προσκόπων και Οδηγών Θεσσαλονίκης και της Μουσικής Σχολής «Σύνθεσις».

Παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλέντι με τίτλο «Χριστούγεννα-Πρωτούγεννα» την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, στις 12.00, στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της Τούμπας, με χορούς από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μ. Ασία, τον  Πόντο, την Ήπειρο και τα νησιά.

Αναβίωση παραδοσιακού εθίμου από τον Σύλλογο Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης με συμβολικό άναμμα φωτιάς, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 18.00, στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού με ζωντανή λαϊκή-παραδοσιακή μουσική της περιοχής. Στην εκδήλωση θα  προσφερθούν τοπικά  εδέσματα και κρασί.

Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παιδιά, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016, από τις 12.00, στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού με κλόουν, ξυλοπόδαρους, ταχυδακτυλουργούς, face painting, κατασκευές, μουσικά και διαδραστικά παιχνίδια, μουσική, χορό και τραγούδι.

5η  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, από τις 10.00 έως τις 19.00, στον αύλειο χώρο της Κοινότητας (Β. Όλγας – 25ης Μαρτίου 24): «Έλα … να στολίσουμε μαζί». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει εργαστήριο με χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, με τη συμμετοχή του τμήματος ζωγραφικής ενηλίκων των εργαστηρίων εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών και της ομάδας 3Α του εργαστηρίου, υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης, Εύης Κυρμακίδου, ενώ θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες δράσεις. Με τις δημιουργίες θα στολιστούν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα της Κοινότητας, που θα φωταγωγηθούν. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016, στις 19.00, Ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο «Η Μελωδία της Αλληλεγγύης 2016» από τον  Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου (Γ. Βαφόπουλου 3). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ωστόσο οι πολίτες θα μπορούν να συνεισφέρουν, γεμίζοντας με τρόφιμα το χριστουγεννιάτικο καλάθι της αλληλεγγύης,  με στόχο τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Γιάννης Φραγκούλης


'ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Thessalonikinfo - 2019