ΦΡΑΝΚ ΣΙΝΑΤΡΑ: «I got Got You Under My Skin»

ΦΡΑΝΚ ΣΙΝΑΤΡΑ: Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ

γράφει ο Δημήτρης Βασιλείου

Αν ζούσε ο Franky χθες θα έκλεινε τα 105 του χρόνια! Διάλεξα το θρυλικό : «I got Got You Under My Skin».

Ο Σινάτρα τραγούδησε για πρώτη φορά το τραγούδι στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική του εκπομπή το 1946. Το τραγούδησε με μία μεγάλη μπάντα σε μία σύνθεση του Nelson Riddle. Ο Riddle ήταν οπαδός του Maurice Ravel και είπε ότι αυτή την έκδοση την εμπνεύστηκε από το Boléro.

Οι λάτρεις του Sinatra το κατατάσσουν συνήθως ως μία από τις καλύτερες συνεργασίες του με την ορχήστρα του Riddle. Το σόλο τρομπόνι slide είναι του Milt Bernhart . Ο Sinatra συμπεριλάμβανε συνήθως το τραγούδι στις συναυλίες του.

Ηχογράφησε μία έκδοση στούντιο με την ορχήστρα του Nelson Riddle για το άλμπουμ του 1956, τραγούδια για τους λάτρεις του Swingin!

Ο Sinatra ηχογράφησε εκ νέου το «I got Got You Under My Skin» για το άλμπουμ Sinatra’s Sinatra (1963), ένα άλμπουμ με τις ηχογραφήσεις των αγαπημένων του. Αυτή τη φορά το σόλο τρομπόνι ήταν από τον Dick Nash επειδή ο Bernhart δεν ήταν διαθέσιμος.

Μία ζωντανή έκδοση του τραγουδιού εμφανίζεται στο άλμπουμ Sinatra του 1966 στο Sands με τον Count Basie και την ορχήστρα του.

Το «I got Got You Under My Skin» είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε από τον Cole Porter το 1936. Παρουσιάστηκε εκείνη τη χρονιά στη μουσική ταινία «Eleanor Powell born to dance», στην οποία ερμήνευσε η Βιρτζίνια Μπρους.

Προτάθηκε για το Όσκαρ για το Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι εκείνη τη χρονιά. Για μάς παραμένει πιθανώς ο μεγαλύτερος ερμηνευτικής του περασμένου αιώνα.Ο Γιάννης Φραγκούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1960, όπου τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο. Σπούδασε χημεία στον Καναδά, στο Μόντρεαλ (Quebec), στο Μόνκτον (New Brunswick) και στην Ορλεάνη (Γαλλία). Το 1989 σπούδασε φωτογραφία στην ΑΚΤΟ, στην Αθήνα. Παρακολούθησε σεμινάρια σημειωτικής, με το Δημήτρη Τσατσούλη (φωτογραφίας, λογοτεχνίας και θεάτρου), στο Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο. Το 2009 τέλειωσε το Master in Arts, από το Middlesex University, με θέμα της διατριβής του, «Ο μύθος, μια αφηγηματική διακειμενικότητα».


'ΦΡΑΝΚ ΣΙΝΑΤΡΑ: «I got Got You Under My Skin»' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Copyritght 2021 Thessalonikinfo / All rights reserved