Καιρός κρίσεις επικίνδυνων καταστάσεων

ΚΑΙΡΟΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Καιρός κρίσεις επικίνδυνων καταστάσεων: γράφει ο Γιάννης Φραγκούλης

Αύριο, Τετάρτη 8/9/2021 ο καιρός στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

Στις 12.00 τα μεσάνυχτα: 22ο, συννεφιασμένος, 1 μποφόρ, 40% υγρασία.

Στις 3.00 το βράδυ: 21ο, συννεφιασμένος, άπνοια, 43% υγρασία.

Στις 6.00 π.μ.: 20ο, συννεφιασμένος, άπνοια, 45% υγρασία.

Στις 9.00 π.μ.: 20ο, συννεφιασμένος, 1 μποφόρ, 41% υγρασία.

Στις 12.00 το μεσημέρι: 24ο, αρκετά σύννεφα, 1 μποφόρ, 33% υγρασία.

Στις 3.00 μ.μ.: 25ο, συννεφιασμένος, 2 μποφόρ, 31% υγρασία.

Στις 6.00 μ.μ.: 20ο, συννεφιασμένος, 3 μποφόρ, 50% υγρασία.

Στις 9.00 μ.μ.: 19ο, συννεφιασμένος, 1 μποφόρ, 54% υγρασία.

Στις 12 τα μεσάνυχτα: 20ο, συννεφιασμένος, άπνοια, 52% υγρασία.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ;

Πως μπορεί κάποιος να διαχειριστεί κάποιος μία κατάσταση κρίσης; Υπάρχει κάποιο στέλεχος που να έχει αυτές τις ικανότητες; Σίγουρα ναι. Έχουν τη θέληση να εφαρμόσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους; Σίγουρα όχι. Γιατί όμως;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Για να διαχειριστεί κάποιος μία κατάσταση κρίσης θα πρέπει να έχει τη θέληση να συνεννοηθεί με τους τοπικούς κυβερνήτες. Για να γίνει αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τολμήσει να κάνει τη ρήξη. Όταν χρειαστεί. Ποιος έχει τα κότσια να κάνει αυτές τις ενέργειες; Κανένας είναι η απάντηση.

Καιρός κρίσεις επικίνδυνων καταστάσεων

Ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας σκέφτηκε λογικά. Αποφάσισε να συνεργαστεί με κάποιον που δεν έχει την ελληνική υπηκοότητα. Πως όμως θα τον κάνει υπουργό; Θα πρέπει να του δώσει την ελληνική υπηκοότητα πρώτα. Αυτό και έκανε με ad hoc διαδικασίες. Και το θέμα τέλειωσε.

Στη συνέχεια αναφέραμε δύο παραδείγματα πολιτικών που ήταν Κύπριοι. Είχαν όμως και την ελληνική υπηκοότητα; Δεν μας το είπαν. Λεπτομέρεια θα μου πείτε. Όχι και τόσο. Γιατί άλλο αυτή η υπόθεση που συζητάμε και άλλο αυτές που αναφέρθηκαν.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ:ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ

Να λοιπόν τι κάνουμε. Ή μάλλον τι κάνουν. Μία καλή κουβέντα καφενείου. Το βασικό εργαλείο είναι μία μαργαρίτα. Τη μαδούν και τελικά, με το τελευταίο φύλο, καταλήγουν. Με αυτό τον τρόπο κλείνουν τις υποθέσεις σε αυτό το καφενείο που έχει την ονομασία «Μέγαρο Μαξίμου». Εμείς, η ζωή μας κρεμιέται από τα χέρια τους.

«Τι θέλετε;». «Έναν ελληνικό μέτριο». Θα του το φέρουν ή, μετά από διαβουλεύσεις, θα πάει αλλού να τον πιεί; Και κάποιοι έχουν ψηφίσει τη χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών. Μπορεί και παγκοσμίως. Κανείς Έλληνας πολίτης, στέλεχος αυτής της Κυβέρνησης, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να μας διαφυλάξει από κινδύνους. Ποιος θα μας σώσει από τους προστάτες, ποιος; Αναρωτιόταν ο ποιητής. Περιμένουμε ακόμη απάντηση.

Δείτε τις βιντεοανταποκρίσεις των ρεπορτάζ που έχουμε ετοιμάσει εδώ.


Tagged:


Ο Γιάννης Φραγκούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1960, όπου τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο. Σπούδασε χημεία στον Καναδά, στο Μόντρεαλ (Quebec), στο Μόνκτον (New Brunswick) και στην Ορλεάνη (Γαλλία). Το 1989 σπούδασε φωτογραφία στην ΑΚΤΟ, στην Αθήνα. Παρακολούθησε σεμινάρια σημειωτικής, με το Δημήτρη Τσατσούλη (φωτογραφίας, λογοτεχνίας και θεάτρου), στο Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο. Το 2009 τέλειωσε το Master in Arts, από το Middlesex University, με θέμα της διατριβής του, «Ο μύθος, μια αφηγηματική διακειμενικότητα».


'ΚΑΙΡΟΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Copyritght 2021 Thessalonikinfo / All rights reserved