Καιρός-σκέψεις για τη ΔΕΘ

ΚΑΙΡΟΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκης την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 θα έχει ως εξής:

0.00: 23ο, 50% υγρασία, καθαρός, 1 μποφόρ.

3.00: 22ο, 49% υγρασία, καθαρός, 1 μποφόρ.

6.00: 21ο, 42% υγρασία, καθαρός, 2 μποφόρ.

9.00: 21ο, 39% υγρασία, καθαρός, 1 μποφόρ.

12.00: 29ο, 24% υγρασία, καθαρός, 1 μποφόρ.

15.00: 32ο, 18% υγρασία, καθαρός, 2 μποφόρ.

18.00: 30ο, 23% υγρασία, καθαρός, 2 μποφόρ.

21.00: 26ο, 32% υγρασία, καθαρός, 2 μποφόρ.

0.00: 24ο, 36% υγρασία, καθαρός, 1 μποφόρ.

ΚΑΙΡΟΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ | ΑΝΤΙΠΑΛΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Παρακολουθήσαμε το τι έγινε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Και μέσα και έξω. Έξω ήταν η ζωή. Μέσα υπήρχε ο νεκρός. Λόγια του αέρα και αίολες υποσχέσεις. Τα ίδια κάθε χρονιά. Αυτό δε συνέβαινε με τον κόσμο που διαδήλωνε. Αυτός είχε να εκφράσει τις ανησυχίες του, την αγωνία του και τελικά το φόβο του για τη ζωή τη δική του και των παιδιών του. Μέσα υπήρχαν τα ίδια συναισθήματα προσανατολισμένα όμως στην επιβίωσή τους στην εξουσία.

Το ίδιο σκηνικό κάθε χρονιά. Νομίζεις ότι κάθε χρονιά είναι μία άλλη εντελώς διαφορετική. Ξεκινάς από την αρχή. Ακόμα και αν η κυβέρνηση είναι η ίδια. Δεν υπάρχει συνέχεια. Υποσχέσεις. Και πάλι υποσχέσεις. Σπάνια θα ακούσεις το «κάναμε». Και πιο σπάνια το «αποτύχαμε». Δεν έχουν καταλάβει ότι η αποτυχία είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής, της εξουσίας.

Καιρός-σκέψεις για τη ΔΕΘ

ΚΑΙΡΟΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ | ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗ

Από έξω κάθε χρονιά ακούς το «αποτύχατε». Εσύ. Αυτοί που είναι μέσα δεν το ακούν. Και αν το ακούσουν σπάνια το καταλαβαίνουν. Θα το νιώσουν όταν λήξει η θητεία τους. Δεν έχει καταλάβει ο εκάστοτε πρωθυπουργός ότι η θητεία του τελειώνει. Και ενδεχομένως να μη συνεχιστεί. Δεν έχει καταλάβει ο εκάστοτε Πρόεδρος της ΝΔ ότι αν αποτύχει, τότε δε θα είναι πλέον Πρόεδρος αυτού του αντιλαϊκού κόμματος. Και αυτό είναι το δράμα τους.

Έξω οι άνθρωποι αγωνίζονται για το αυτονόητο. Να ζήσουν καλύτερα. Αυτοί και τα παιδιά τους. Αυτό όμως δεν είναι αυτονόητο για όσους κατοικούν στα δώματα της εξουσίας. Εμείς σας μιλάμε για ζωή και εσείς για νούμερα, λένε οι έξω. Κάτι το ακατανόητο για τους μέσα. Θα έρθει άραγε η ημέρα που δε θα έχουμε ανάγκη την εξουσία; Που η ζωή μας θα είναι χαρά και όχι οδύνη;

Δείτε τα ρεπορτάζ που έχουμε ετοιμάσει εδώ.


Tagged:


Ο Γιάννης Φραγκούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1960, όπου τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο. Σπούδασε χημεία στον Καναδά, στο Μόντρεαλ (Quebec), στο Μόνκτον (New Brunswick) και στην Ορλεάνη (Γαλλία). Το 1989 σπούδασε φωτογραφία στην ΑΚΤΟ, στην Αθήνα. Παρακολούθησε σεμινάρια σημειωτικής, με το Δημήτρη Τσατσούλη (φωτογραφίας, λογοτεχνίας και θεάτρου), στο Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο. Το 2009 τέλειωσε το Master in Arts, από το Middlesex University, με θέμα της διατριβής του, «Ο μύθος, μια αφηγηματική διακειμενικότητα».


'ΚΑΙΡΟΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Copyritght 2021 Thessalonikinfo / All rights reserved