Ο καιρός-ένα σύνθημα επικίνδυνο

Ο ΚΑΙΡΟΣ-ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Ο καιρός-ένα σύνθημα επικίνδυνο: γράφει ο Γιάννης Φραγκούλης

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 θα είναι ως εξής:

Στις 12 τα μεσάνυχτα: 21ο, καθαρός, 77% υγρασία, 1 μποφόρ.

Στις 3 μετά τα μεσάνυχτα: 21ο, αραιή συννεφιά, 77% υγρασία, 1 μποφόρ.

Στις 6 π.μ.: 20ο, αραιή συννεφιά, 78% υγρασία, 1 μποφόρ.

Στις 9.00 π.μ.: 21ο, αραιή συννεφιά, 78% υγρασία, 1 μποφόρ.

Στις 12 μεσημέρι: 25ο, αραιή συννεφιά, 55% υγρασία, 1 μποφόρ.

Στις 3.00 μ.μ.: 27ο, συννεφιασμένος, 42% υγρασία, 2 μποφόρ.

Στις 6.00 μ.μ.: 26ο, συννεφιασμένος, 40% υγρασία, 2 μποφόρ.

Στις 9.00 μ.μ.: 24ο, αρκετά σύννεφα, 59% υγρασία, 1 μποφόρ.

Στις 12 τα μεσάνυχτα: 22ο, συννεφιασμένος, 55% υγρασία, 1 μποφόρ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ-ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ

Στην πολιτική όσα λέγονται και γίνονται είναι πολύ σοβαρά. Οι συνέπειες μιας άστοχης κίνησης είναι μία χιονοστιβάδα που θα έρθει καταπάνω μας. Θα πέσει και θα μας πλακώσει. Ένα πολιτικό σύνθημα έχει ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά.

Αυτές οι σκέψεις δεν πιστεύω να δέχονται αμφισβήτησης. Ξεκινώντας λοιπόν από αυτό το δεδομένο μπορούμε να κρίνουμε την αστοχία ενός πολιτικού συνθήματος. Έχοντας, ακόμη, σα δεδομένο ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η χειρότερη της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας, θα μπορέσουμε να σχηματίσουμε την άποψή μας. Το σύνθημα «Μητσοτάκη γαμιέσαι» δεν είναι πολιτικό. Είναι περισσότερο ποδοσφαιρικό και άκρως χυδαίο. Η πολιτική αντιπαράθεση, όμως, δε γίνεται με τέτοιους όρους.

Θα εκφράσω τις ενστάσεις μου. Η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη μόνο κυβέρνηση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Πιο εύκολα θα μπορούσε κάποιος να τη χαρακτηρίσει ως εγκληματική συμμορία, παρά ως κυβερνητικό σχήμα. Συμμετέχει όμως στην πολιτική αρένα. Με όρους πολιτικής μπορούμε να την κριτικάρουμε. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν ξεφύγουμε στο χυδαίο και στον άκατο λαϊκισμό, τότε αυτή η πολεμική θα γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον μας. Φαντάζομαι ότι δεν το θέλουμε.

Ο καιρός-ένα σύνθημα επικίνδυνο

Ο ΚΑΙΡΟΣ-ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ |ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

Τι θέλω να πω ακριβώς.

Το «Μητσοτάκη γαμιέσαι» με αρνητικό τρόπο κάνει ήρωα αυτόν που θέλει να λέει ότι είναι πρωθυπουργός. Ακόμη, προσελκύει ένα κύμα συμπάθειας σε έναν άνθρωπο που έχει καταστρέψει ότι έφτιαξαν οι προηγούμενοι. Τέλος, κολλάει αυτούς που το λένε στον τοίχο. Τους απομονώνει. Οι συνέπειές του είναι τραγικές και, σε μακροχρόνια βάση, θετικές για αυτόν που ευτελίζει την πολιτική θεωρώντας ότι είναι πρωθυπουργός.

Η πολιτική αντιπαράθεση όταν χαρακτηρίζεται από υψηλό ήθος και δομημένα επιχειρήματα μόνο θετικά στοιχεία μπορεί να φέρει. Βάζει ερεθίσματα που θα επηρεάσουν με κάποιο τρόπο τη γνώμη του καθενός. Θα δρομολογηθούν ιδεολογικές διεργασίες που θα φέρουν κάποιες αλλαγές. Κατά συνέπεια, ειδικά ο κόσμος της αριστεράς θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη του σε τέτοιου είδους πολιτική αντιπαράθεση. Θα να χρησιμοποιήσει άλλα όπλα διαμάχης.

Δείτε τα βίντεο ρεπορτάζ εδώ.


Tagged:


Ο Γιάννης Φραγκούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1960, όπου τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο. Σπούδασε χημεία στον Καναδά, στο Μόντρεαλ (Quebec), στο Μόνκτον (New Brunswick) και στην Ορλεάνη (Γαλλία). Το 1989 σπούδασε φωτογραφία στην ΑΚΤΟ, στην Αθήνα. Παρακολούθησε σεμινάρια σημειωτικής, με το Δημήτρη Τσατσούλη (φωτογραφίας, λογοτεχνίας και θεάτρου), στο Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο. Το 2009 τέλειωσε το Master in Arts, από το Middlesex University, με θέμα της διατριβής του, «Ο μύθος, μια αφηγηματική διακειμενικότητα».


'Ο ΚΑΙΡΟΣ-ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Copyritght 2021 Thessalonikinfo / All rights reserved