Ο καιρός επιβολή στην υγεία

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

γράφει ο Γιάννης Φραγκούλης

Ο καιρός την Τρίτη 7/9/2021 έχει ως εξής:

Στις 12.00 τα μεσάνυχτα: 24ο, συννεφιασμένος, άνεμοι 2 μποφόρ.

Στις 3.00 μετά τα μεσάνυχτα: 21ο, αρκετά σύννεφα, 3 μποφόρ.

Στις 6.00 π.μ.: 19ο, λίγα σύννεφα, 2 μποφόρ.

Στις 9.00 π.μ.: 20ο, καθαρός, 1 μποφόρ.

Στις 12.00 το μεσημέρι: 24ο, καθαρός, άπνοια.

Στις 3.00 μ.μ.: 27ο, καθαρός, 1 μποφόρ.

Στις 6.00 μ.μ.: 25ο, αραιή συννεφιά, 2 μποφόρ.

Στις 9.00 μ.μ.: 23ο, αραιή συννεφιά, 1 μποφόρ.

Στις 12.00 τα μεσάνυχτα: 22ο, αραιή συννεφιά, 1 μποφόρ.

Ο καιρός επιβολή στην υγεία

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Το κυρίαρχο θέμα των ημερών μας είναι αυτό της υγείας. Οι σοβαροί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι για έξι χρόνια τουλάχιστον θα είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Και τι γίνεται στην Ελλάδα;

Με τον τελευταίο ανασχηματισμό ο νέος υπουργός υγείας είναι ένα άτομο που έρχεται από τον ακροδεξιό χώρο. Αυτός, όπως και ο πατέρας του. Ποιο είναι λοιπόν το μήνυμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση με αυτή την κίνηση; Προφανώς ότι τα γενόμενα στο χώρο της υγείας θα χαρακτηρίζονται από την επιβολή. Ο νέος υπουργός ξέρει καλά τον τρόπο, τη μεθοδολογία.

Είναι σίγουρο λοιπόν ότι η επιβολή θα είναι η ενδεδειγμένη τακτική. Το αποφασίζουμε και διατάζουμε. Η άλλη πλευρά του νομίσματος λέει ότι ο κόσμος όχι μόνο το θέλει αλλά συγκρατημένα το επιθυμεί.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Κατά πάσα πιθανότητα αυτή η κίνηση της κυβέρνησης θα βρει μερική αποδοχή. Μπορεί να μην είναι ενθουσιώδης, αλλά θα υπάρχει. Αυτό είναι όμως τραγικό. Αυτή η κυβέρνηση έχει ένα ακροδεξιό βαρίδι, για το οποίο θα μιλήσουμε άλλη φορά. Εδώ όμως θα επιμείνουμε σε αυτό το στοιχείο. Στην επιβολή.

Θέλουμε να πούμε ότι αυτό που θα έπρεπε να υπάρχει είναι ο γόνιμος διάλογος. Αυτός λείπει από τις πρακτικές αυτής της κυβέρνησης. Ειδικά σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Η πειθώ είναι το πιο δυνατό εργαλείο. Όχι μόνο πείθει. Φτιάχνει μία ιδεολογική θέση. Δε δημιουργεί αντιδράσεις. Ουσιαστικά δεν αναστέλλει αυτά που έχουν δρομολογηθεί. Με τη διαδικασία της επιβολής τίποτε από όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει.

Η κοινωνία δε δημιουργεί μία ιδεολογική θέση. Υπάρχει η εξάρτηση από ένα κέντρο εξουσίας. Αυτό είναι που θέλει τελικά η κυβέρνηση. Ίσως όχι μόνο αυτή.

Δείτε τα βίντεο επικαιρότητας εδώ.


Tagged:


Ο Γιάννης Φραγκούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1960, όπου τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο. Σπούδασε χημεία στον Καναδά, στο Μόντρεαλ (Quebec), στο Μόνκτον (New Brunswick) και στην Ορλεάνη (Γαλλία). Το 1989 σπούδασε φωτογραφία στην ΑΚΤΟ, στην Αθήνα. Παρακολούθησε σεμινάρια σημειωτικής, με το Δημήτρη Τσατσούλη (φωτογραφίας, λογοτεχνίας και θεάτρου), στο Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο. Το 2009 τέλειωσε το Master in Arts, από το Middlesex University, με θέμα της διατριβής του, «Ο μύθος, μια αφηγηματική διακειμενικότητα».


'Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Copyritght 2021 Thessalonikinfo / All rights reserved