Ο καιρός-θα κλείσουμε;

Ο ΚΑΙΡΟΣ-ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ;

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ

Ο καιρός-θα κλείσουμε; | γράφει ο Γιάννης Φραγκούλης

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 ο καιρός στη Θεσσαλονίκη θα είναι ο εξής:

Μεσάνυχτα: 21ο, 53% υγρασία, 1 μποφόρ, ανατολικός, καθαρός

3.00: 20ο, 51% υγρασία, 1 μποφόρ, βορειοανατολικός, καθαρός

6.00: 19ο, 61% υγρασία, 1 μποφόρ, βορειοανατολικός, καθαρός

9.00: 20ο, 56% υγρασία, 1 μποφόρ, βορειοανατολικός, καθαρός

12.00: 26ο, 29% υγρασία, 1 μποφόρ, δυτικός, καθαρός

15.00: 28ο, 24% υγρασία, 2 μποφόρ, νοτιοδυτικός, καθαρός

18.00: 27ο, 29% υγρασία, 2 μποφόρ, νότιος, καθαρός

21.00: 23ο, 48% υγρασία, 1 μποφόρ, νοτιοανατολικός, καθαρός

μεσάνυχτα: 22ο, 59% υγρασία, 1 μποφόρ, βορειοανατολικός, καθαρός.

Ο ΚΑΙΡΟΣ-ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ; | Ο ΓΡΙΦΟΣ

Θα κλείσουμε ή δε θα κλείσουμε; Με αυτή την απορία θα μείνουν οι Έλληνες. Όσον αφορά στα μέτρα για τον κορωναϊό. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη το έργο το έχουμε ξαναδεί. Είναι θέμα ακορντεόν ή μαργαρίτας. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Πέρυσι το Νοέμβριο αφού μάδησαν τη μαργαρίτα κατέληξαν: θα σας κλείσουμε. Αυτά από τη μεριά του Τσιόδρα και του Χαρδαλιά. Αυτοί που άκουγαν και στο όνομα Χάρι Πότερ ή Σκορδαλιάς. Από την άλλη μεριά η σύγχρονη Πυθία, κατά άλλους Μωυσής, ο Πρωθυπουργός, μίλαγε με χρησμούς. Όλοι ήξεραν όμως.

Ο καιρός-θα κλείσουμε;

Το σκηνικό είναι το ίδιο. Τουρισμός, τα εισαγόμενα κρούσματα είναι πολλά. Κανένας δεν τα μετρούσε το καλοκαίρι. Ούτε και τώρα! Εμφανίστηκαν προς το τέλος του Αυγούστου και το Σεπτέμβριο. Δε βαριέσαι, αδελφέ! Άσε να έρθει ο Οκτώβριος. Ακόμα έχουμε τουρίστες, έλεγαν. Από 20 Οκτωβρίου και μετά άρχισαν οι αγρυπνίες. Στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Είναι ο πολιούχος της πόλης. Δεν κάνει να ενοχλήσουμε! Αρχές Νοέμβρη κοκκινίσαμε. Όχι από ντροπή αλλά από covid. Τέλεια. Έτσι θα γίνει και τώρα.

Τι έχει αλλάξει; Ο υπουργός. Έφυγε ο Κικίλιας και ήρθε ο Πλεύρης. Αποχώρησε ο αδιάφορος και ήρθε ο φασίστας. Αυτός θα είναι πιο αποτελεσματικός. Αποφασίζουμε και διατάζουμε. Το ήξερε από τον μπαμπά του. Θα το μάθει και σε εμάς. Μαζί του θα θυμηθούμε τις ημέρες του γύψου. Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη.

Ο ΚΑΙΡΟΣ-ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ; | Η ΔΗΛΩΣΗ

«Μην ανησυχείτε», μας είπε. Από τότε ανησυχούμε. Τι θα γίνει; Θα κλείσουμε ή όχι; Θα ανοίξουν τους εσωτερικούς χώρους των μαγαζιών τους ή άνθρωποι; Ξανά στη μαργαρίτα. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει κάνει τις προμήθειές του, μου είπαν, οι μαργαρίτες έρχονται με το τα τσουβάλια. Μέρες και έργα της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε η Ελλάδα. Χωρίς στρατηγική, χωρίς σκέψη, όλοι στον γκρεμό και όποιος αντέξει.

Δείτε τα ρεπορτάζ μας εδώ:


Tagged:


Ο Γιάννης Φραγκούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1960, όπου τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο. Σπούδασε χημεία στον Καναδά, στο Μόντρεαλ (Quebec), στο Μόνκτον (New Brunswick) και στην Ορλεάνη (Γαλλία). Το 1989 σπούδασε φωτογραφία στην ΑΚΤΟ, στην Αθήνα. Παρακολούθησε σεμινάρια σημειωτικής, με το Δημήτρη Τσατσούλη (φωτογραφίας, λογοτεχνίας και θεάτρου), στο Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο. Το 2009 τέλειωσε το Master in Arts, από το Middlesex University, με θέμα της διατριβής του, «Ο μύθος, μια αφηγηματική διακειμενικότητα».


'Ο ΚΑΙΡΟΣ-ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ;' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Copyritght 2021 Thessalonikinfo / All rights reserved