Άλμα στο μέλλον

ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: γράφει η παράταξη*

Η αλαζονεία της εξουσίας έχει πλέον απόλυτα διαβρώσει τη διοίκηση του Δήμου μας. Η προκλητική, στα όρια της περιφρόνησης, αντιμετώπισή της αποτελεί κατάφορη προσβολή της λαϊκής ψήφου.

ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΦΩΝΩΝ

Γιατί δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί περιφρονητική. Τόσο απέναντι στην αντιπολίτευση. Απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς που οφείλουν να διέπουν τη λειτουργία ενός Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η επίμονη άρνηση του δημάρχου να εισάγει το θέμα του ορισμού νέων μελών στα όρια του Δήμου.

Έχουν περάσει εικοσιδύο (22) μήνες από την ορκωμοσία και τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί απόφαση ορισμού μελών στα διοικητικά συμβούλια: Του ΝΠΔΔ Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου. Στις σχολικές επιτροπές.

Η φωνή μας λοιπόν ενοχλεί. Ίσως για αυτό η διοίκηση του Δήμου επιβάλλει έναν απροκάλυπτο και συστηματικό αποκλεισμό της προβολής των θέσεων όλων των άλλων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Με προσωπική ευθύνη του δημάρχου κ. Δανιηλίδη. Από τα δημοτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης: Το περιοδικό Εκτός των Τειχών. Την ιστοσελίδα του Δήμου. Τη σελίδα στο facebook.

ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: ΦΩΝΗ ΦΟΡΕΩΝ

Μία ακόμη έκδοση του περιοδικού του Δήμου βρίσκεται εμπρός στο πιεστήριο. Χωρίς να έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, στο επίπεδο της πολυφωνίας. Οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους μόλις 3 σελίδες σε σύνολο 64. Για την προβολή των θέσεών τους ή την άσκηση της κριτικής τους.

Η κοινή ανακοίνωση-καταγγελία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και οι προτροπές για διαπαραταξιακή συντακτική επιτροπή και παραχώρηση χώρου σε φορείς και συλλόγους για να εκθέσουν τις απόψεις τους, έπεσαν στο κενό. Οφείλουμε να πούμε ότι δε μας προξενεί έκπληξη. Αυτό τον τρόπο γνωρίζει για να πολιτεύεται ο δήμαρχος.

Ως παράταξη θεωρούμε δημοκρατικό μας καθήκον να πράξουμε εμείς το αυτονόητο. Να εξασφαλίσουμε τη φωνή φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης μας. Τους παραχωρούμε χώρο από το υστέρημά μας, στο έντυπο του Δήμου.

Από αυτή την έκδοση κάνουμε την αρχή με το Οικο-όραμα. Καλούμε και τους άλλους συλλόγους που επιθυμούν να προβάλλουν τις θέσεις τους. Να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Άλμα στο μέλλον

                 Στιγμιότυπο από την πυρκαγιά.

ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ

Άμεση η ίδρυση Ανεξάρτητου Φορέα Διαχείρισης του Σέιχ Σου

Με αφορμή τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 13/7/2021.

Το Οικο-όραμα έχει επισημάνει, εδώ και πολλά χρόνια, την ανάγκη της σωστής διαχείρισης του δάσους του Σέιχ Σου. Του πνεύμονα της πόλης μας, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει υγιές, για να το χαρούν και οι επόμενες γενιές.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια με την εμφάνιση του φλοιοφάγου εντόμου. Αυτό κατέστρεψε ένα σημαντικό κομμάτι της δασικής έκτασης. Προσπαθούμε να πιέσουμε όλους τους υπεύθυνους να ασχοληθούν σοβαρά και οργανωμένα με τη διαχείριση του Σέιχ Σου. Η χθεσινή πυρκαγιά απλά επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά την επιτακτική ανάγκη να γίνει επιτέλους κάτι προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτή τη φορά τη γλυτώσαμε. Η ανταπόκριση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Περιφέρειας, της Πολιτικής Προστασίας και των Δήμων ήταν άμεση. Ευτυχώς οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές. Μπορούμε όμως κάθε φορά να ποντάρουμε στην τύχη μας; Γιατί να ζούμε διαρκώς με το φόβο, κάθε καλοκαίρι;

ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ-ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Θεωρούμε ότι πλέον πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για το Σέιχ Σου. Οι υπάρχουσες δομές προφανώς και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σημερινές προκλήσεις. Κυρίως επειδή δεν υπάρχει το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό και οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι. Είναι πλέον μονόδρομος η ίδρυση ενός Ανεξάρτητου Φορέα Διαχείρισης του Σέιχ Σου.

Σε αυτόν θα συμμετέχουν οι εμπλεκόμενοι Δήμοι, η Περιφέρεια και οι φορείς της περιοχής. Για να διασφαλιστεί η ορθή διαχείριση του δάσους και η περαιτέρω ανάπτυξή του. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε να ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις. Είτε αυτές λέγονται φλοιοφάγο έντομο είτε καταστροφικές πυρκαγιές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κλείνοντας θέλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις πυροσβεστικές δυνάμεις, στους πιλότους των εναέριων μέσων, στους εθελοντές και σε όλους όσους συνέβαλαν στην άμεση κατάσβεση της χθεσινής πυρκαγιάς.

Το Δ.Σ. του Οικο-οράματος

Ενημερωθείτε για το Οικο-όραμα στην ηλεκτρονική σελίδα του Συλλόγου: https://www.oiko-orama.gr/

Επιμέλεια: Γιάννης Ιωαννίδης

*Συλλογικό κείμενο της δημοτικής παράταξης Άλμα στο Μέλλον-Λάζαρος Ωραιόπουλος, του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.


Tagged:


Ο Γιάννης Φραγκούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1960, όπου τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο. Σπούδασε χημεία στον Καναδά, στο Μόντρεαλ (Quebec), στο Μόνκτον (New Brunswick) και στην Ορλεάνη (Γαλλία). Το 1989 σπούδασε φωτογραφία στην ΑΚΤΟ, στην Αθήνα. Παρακολούθησε σεμινάρια σημειωτικής, με το Δημήτρη Τσατσούλη (φωτογραφίας, λογοτεχνίας και θεάτρου), στο Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο. Το 2009 τέλειωσε το Master in Arts, από το Middlesex University, με θέμα της διατριβής του, «Ο μύθος, μια αφηγηματική διακειμενικότητα».


'ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Copyritght 2021 Thessalonikinfo / All rights reserved