ΠΕΡΝΑΣ, ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ!

μία περίπτωση του Δήμου Παύλου Μελά

του Γιάννη Φραγκούλη

Οι κοινόχρηστοι χώροι για το Δήμο Παύλου Μελά φαίνεται ότι είναι ένα πεδίο για το οποίο δεν ενδιαφέρεται κανένας. Πολλά τα παραδείγματα, θα έχουμε την ευκαιρία να  αναφερθούμε σε πολλά από αυτά. Σήμερα θα θίξουμε μία περίπτωση, στα όρια του Δήμου, πολύ κοντά στην πρώην Μονή Λαζαριστών.

Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε τα σκουπίδια που είναι πεταμένα στο πεζοδρόμιο, έτσι ώστε να μην μπορέσει να περάσει κανένας πεζός και να είναι υποχρεωμένος να κατέβει στο δρόμο, όπου είναι διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ αυτά που διέρχονται, όπως και τα μηχανάκια, δεν κόβουν και πολύ την ταχύτητά τους.

Αν υπολογίσει κανείς ότι πολύ κοντά είναι μαγαζιά εστίασης, τρεις καφετέριες, αλλά και ένα σούπερ μάρκετ, όπως και μία δημόσια υπηρεσία, το Η΄ Υποκατάστημα ΕΦΚΑ Μισθωτών (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για να μην ξεχνιόμαστε). Δίπλα σπίτια, παιδιά που παίζουν, ένα ερείπιο που μαζεύει, κανείς δεν ξέρει πόσα τρωκτικά, ένα καταπληκτικό περιβάλλον για να το επισκεφθεί κάποιος, ένα μέρος όμως που είναι «στιγματισμένο» με ένα σημαντικό φορτίο ιστορίας.

Αν κανείς ήθελε να καθαρίσει και να περιποιηθεί αυτό το χώρο, κατόπιν να τον αναδείξει με την ιστορική του σημασία, πόσους τουρίστες θα μάζευε, αφού ήδη ένα ξενοδοχείο πολυτελείας βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το χώρο της πρώην Μονής Λαζαριστών, οι Lazaristes; Αυτά όμως για τους ιθύνοντες της δημοτικής αρχής είναι ψιλά γράμματα. Τα ρουσφέτια, τα δημοτικά τέλη και οι ευκολίες στους ημέτερους είναι αυτά που φαίνεται ότι τους ενδιαφέρουν μόνο. Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Στη συνέχεια θα αναδείξουμε και άλλα «καλλωπιστικά» μέρη του Δήμου Παύλου Μελά, με σχετικά βίντεο, αυτή τη φορά, μην τυχόν και ιδρώσει το αυτί του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων και κάνουν κάτι προς το καλό του Δήμου τους, με άλλα λόγια τη δουλειά για την οποία εκλέχτηκαν.


Tagged:


Ο Γιάννης Φραγκούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1960, όπου τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο. Σπούδασε χημεία στον Καναδά, στο Μόντρεαλ (Quebec), στο Μόνκτον (New Brunswick) και στην Ορλεάνη (Γαλλία). Το 1989 σπούδασε φωτογραφία στην ΑΚΤΟ, στην Αθήνα. Παρακολούθησε σεμινάρια σημειωτικής, με το Δημήτρη Τσατσούλη (φωτογραφίας, λογοτεχνίας και θεάτρου), στο Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο. Το 2009 τέλειωσε το Master in Arts, από το Middlesex University, με θέμα της διατριβής του, «Ο μύθος, μια αφηγηματική διακειμενικότητα».


'ΠΕΡΝΑΣ, ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ!' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Copyritght 2021 Thessalonikinfo / All rights reserved